VVKD vadovo įmonė „Kelių priežiūrai“ pardavė džiovintų vaisių už beveik 60 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

VVKD vadovo įmonė „Kelių priežiūrai“ pardavė džiovintų vaisių už beveik 60 tūkst. eurų

BNS 2023/05/02 17:17
V. Vinokurovas / R. Tenio nuotr.

Vidaus vandens kelių direkcijos (VVKD) generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas vadovauja ir privačiai įmonei, o dar vienoje įmonėje yra vyriausiasis finansininkas, antradienį skelbia LRT naujienų portalas.

Pasak jo, V. Vinokurovas vadovauja Kaune registruotai „Indigo group“, jis yra vienintelis šios įmonės akcininkas, o vyriausiuoju finansininku dirba bendrovėje „Unimega“.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad ministerijai pavaldžios direkcijos vadovas apie darbą privačiame sektoriuje jį buvo informavęs, ministras teigia problemos nematantis. O direkcijos valdybos pirmininkas Evaldas Tamelis teigė neturintis informacijos, jog V. Vinokurovo darbas privačiose įmonėse trukdytų darbui valstybės įmonėje.

Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė sako apie atvejį, kai didelės įmonės vadovas būtų kitos įmonės vyriausiasis finansininkas, per ilgus darbo metus girdinti pirmą kartą.

LRT duomenimis, V. Vinokurovas yra ir mažosios bendrijos „Legatum vini“ dalininkas, o ši įmonė už beveik 60 tūkst. eurų pardavė džiovintų vaisių bendrovei „Kelių priežiūra“, kuri taip pat yra pavaldi Susisiekimo ministerijai.

V. Vinokurovas VVKD generaliniu direktoriumi paskirtas 2018 metais. Direkcijos interneto svetainėje skelbiama, kad vadovui mokamas 12,8 tūkst. eurų atlyginimas iki mokesčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA