Kauno oro uoste sulaikyta belaidžių ausinių „Apple“ galimų klastočių siunta | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste sulaikyta belaidžių ausinių „Apple“ galimų klastočių siunta

Asociatyvi / R. Tenio ir LR muitinės nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai, tikrindami pašto siuntą, atkeliavusią iš Kinijos, rado 20 vnt. belaidžių ausinių su „Apple“ ženklo logotipu, kurios įtariama, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Siuntos dokumentuose buvo nurodyta „ausinių pavyzdžiai, 20 vnt.“. Kauno oro uosto posto pareigūnai, patikrinę siuntą, rado belaidžių ausinių su „Apple“ ženklo logotipu. Įtarus, kad belaidės ausinės gali būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, prekės sulaikytos, atliekamas tyrimas.

LR muitinės pranešime žiniasklaidai rašoma, kad ES intelektinės nuosavybės tarnybos duomenimis, klastotojai padirbinėja visų rūšių prekes, dažniausiai – elektrinius įrenginius ir elektroniką (30 proc.), drabužius (18 proc.), parfumeriją, kosmetiką, žaislus ir žaidimus (po 10 proc.). Bene svarbiausias klastočių šaltinis yra Kinija, iš jos konfiskuojama 85 proc. internetu parduodamų prekių ir 51 proc. ne internetu parduodamų prekių.

Vienas iš svarbiausių Lietuvos muitinės tikslų kovojant su intelektinės nuosavybės teisių pažeidimais – apsaugoti teisėtus prekės ženklo savininkus, atkreipti visuomenės dėmesį, kokią žalą tokie pažeidimai daro sąžiningam verslui bei vartotojui, valstybės biudžetui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA