Svarbus apdovanojimas Kauno rajono savivaldybei: prioritetą teikia sveikai vaikų mitybai | Kas vyksta Kaune

Svarbus apdovanojimas Kauno rajono savivaldybei: prioritetą teikia sveikai vaikų mitybai

/ KRS nuotr.

Žemės ūkio ministerijoje kovo 28 d. vyko konferencija, kurioje už vaisių, daržovių, pieno produktų vartojimo skatinimą ugdymo įstaigose buvo apdovanota Kauno rajono savivaldybė.

Ministro Kęstučio Navicko padėką ir simbolinį stiklinį obuolį atsiėmusi Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė užsiminė, kad renginio metu apdovanojimo sulaukė tik pakaunė.

Sveikatai palanki mityba visuomet buvo Kauno rajono savivaldybės prioritetų sąraše. ES finansuojamose pieno ir vaisių produktų vartojimo skatinimo programose dalyvauja visos Kauno rajono mokyklos, nuo pat šių programų vykdymo pradžios, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Visiems ikimokyklinukams, priešmokyklinukams ir pradinukams ministerijos nustatyta tvarka nemokamai pateikiami ekologiški arba nacionalinę kokybę atitinkantys (NKP) pieno produktai ir vaisiai. Iš viso kokybiški vaisiai ir pieno produktai šiais mokslo metais pasiekė apie 9100 vaikų.

Už vaisių, daržovių, pieno produktų vartojimo skatinimą ugdymo įstaigose apdovanota Kauno rajono savivaldybė / KRS nuotr.

Vykdant vaisių programą Kauno rajone, šiais mokslo metais buvo įgyvendinta trumpoji grandinė –obuoliai ir kriaušės į mokyklas tiekiami tiesiai iš Babtų sodų.

„Per šiuos mokslo metus mokiniams jau nemokamai išdalinta virš 14 tonų obuolių ir 2,6 tonų kriaušių. Ekologiški vaisiai ir pieno produktai ženkliai pagerino vaikų maitinimo racioną“, – tvirtino specialistė.

Kauno rajono savivaldybė dalyvauja ir kitame ministerijos finansuojamame projekte – „Ekologiškų ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų vartojimo skatinimas ikimokyklinio ugdymo įstaigose“.

Konferencijos metu buvo ne tik apžvelgti vaisių ir pieno programų rezultatai, bet ir aptarta šių programų tolesnė ateitis, pristatyti planuojami jų vykdymo taisyklių pakeitimai. Didelis dėmesys konferencijoje buvo skirtas vaikų ir visuomenės ugdymui – edukologė dr. Austėja Landsbergienė emocingai pristatė vaikų ugdymo koncepciją, kuri padėtų kurti pokyčius ir formuoti ilgalaikius teisingos mitybos įpročius. Gydytoja dietologė doc. Rūta Petereit priminė visavertės ir subalansuotos mitybos svarbą ir sveikos gyvensenos principus.

Nepamiršta ir tvarumo tema. VšĮ „Už švarią Lietuvą“ vadovas Giedrius Bučas atskleidė darnos žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!” neįkainojamą patirtį ir ateities planus.

Konferencijoje taip pat buvo pristatytos ir pačios naujausios maisto technologijų inovacijos – prof. dr. Elena Bartkienė supažindino su naujausių mokslinių tyrimų rezultatais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA