Kauno rajono bendruomenė ruošė naujus namus sparnuotiems gyventojams | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono bendruomenė ruošė naujus namus sparnuotiems gyventojams

/ E. Mališausko nuotr.

Šeštadienį greta Pyplių piliakalnio esančiame šile atsirado daugiau kaip 40 naujų būstų sparnuočiams. Juos pagamino nuteistieji, o pakabinio Ringaudų seniūnijos bendruomenė su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu ir seniūne Rūta Slivinskiene priešakyje.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, meras pasveikino visus su bundančia gamta, už partnerystę dėkojo Kalėjimų departamento atstovams už partnerystę ir priminė, kad inkilų kėlimo akcijas ypač mėgdavo rengti Obelynėje gyvenęs gamtininkas Tadas Ivanauskas.

Vėliau Pyplių piliakalnio laukymėje pasirodė burundukais, meškiukais ir voveraitėmis pasivertusios jaunosios „Demo“ studijos šokėjos (vadovė Deimantė Ūsienė), prie kurių su armonika prisijungė tautinių šokių kolektyvo „Rasa“ vadovas Gintaras Vilčiauskas.

Miškininkas Viktoras Sonda patarė kabinti inkilus tam tikru atstumu, ne arčiau kaip 20 metrų vieną nuo kito. „Daugelis mažesnių paukščių nemėgsta daugiabučių“, – aiškino miškininkas.

Atlikę darbą, talkininkai mėgavosi bundančia gamta, įspūdingais Nemuno slėnio vaizdais ir Rasos Melinienės su komanda išvirta koše.

Šeštadienį inkilus kėlė ir Kulautuvos bendruomenė, o švarinimosi akcija 25-iose Kauno rajono seniūnijose truks visą savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA