Aiškinasi mirtinos avarijos priežastis: paaiškėjo „Škodos“ vairuotojo ir keleivės likimas | Kas vyksta Kaune

Aiškinasi mirtinos avarijos priežastis: paaiškėjo „Škodos“ vairuotojo ir keleivės likimas

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/02/19 20:23
/ D. Biržiečio nuotr., Stop kadras / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Po dvi gyvybes nusinešusios avarijos Kaune, kuomet Islandijos plente netoli prekybos centro „Mega“ prieš eismą didžiuliu greičiu vėlų šeštadienio vakarą važiavęs visureigio „Mercedes Benz GL550“ vairuotojas rėžėsi į tiesiai priešais atvažiuojantį BMW, paaiškėjo daugiau susidūrimo detalių.

Trečiu automobiliu, „Škoda Octavia“ važiavę žmonės, 30 metų vairuotojas ir 28 metų keleivė jau yra išleisti iš ligoninės – šiuo metu jie gydomi ambulatoriškai.

„Po medikų apžiūros jie gydomi ambulatoriškai. Sunkių sužalojimų pavyko išvengti – abu patyrė kūno sumušimus“, – naujienų portalą lrytas.lt sekmadienio pavakare informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Kol kas neaišku, dėl kokių priežasčių milžinišku greičiu priešinga nei leistina kryptimi judrioje vietoje, greitkelio ruože, lėkė „Mercedes Benz“ vairavęs 42 metų vyras, ar jis buvo neblaivus.

Po „Mercedes“ ir lengvojo automobilio „BMW 540“ kaktomušos žuvo ne tik avarijos kaltininkas, bet ir BMW vairavęs 61 metų vyras. Šie smarkiai sumaitoti automobiliai užsidegė – ypač smarkiai liepsnos suniokojo „Mercedes“. Nuo smūgio BMW dar atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį „Škoda“, kurio vairuotojas ir keleivė patyrė nesunkius sužalojimus.

Blaivumą patvirtinsiantys arba paneigsiantys kraujo tyrimo rezultatai gali užtrukti kelias savaites ar net mėnesį. Tyrimo metu taip pat paaiškės, ar nebuvo vairuojama apkvaitus nuo narkotikų.

Greitis galėjo siekti 150 kilometrų per valandą

Tragedija kelyje įvyko apie 22 val. 35 min. – socialiniuose tinkluose nufilmuoti vaizdai priminė aštraus siužeto filmą.

Po smūgio „Mercedes“ užlėkė ant metalinių kelio atitvarų ir užsidegė, liepsnos apėmė ir BMW. Vienas pro šalį važiavusių vairuotojų ištraukė „Mercedes“ vairuotojo kūną iš degančio automobilio dar iki pagalbos tarnybų atvykimo.

BMW vairuotoją ugniagesiai gelbėtojai aptiko gulintį po priekine šio automobilio dalimi – ištraukę kūną, perdavė medikams, kurie konstatavo jo mirtį.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu aiškinasi avarijos aplinkybes. Daugiau faktų apie kraupią nelaimę ir ją sukėlusį vairuotoją turėtų paaiškėti pirmadienį.

Portalo lrytas.lt šaltiniai kol kas nepatvirtino, kad jis buvo žinomas ir anksčiau dėl šiurkščių eismo taisyklių pažeidimų ar nusikaltimų.

Socialiniuose tinkluose žmonės rašė, jog „Mercedes“ nuo Savanorių prospekto pakilo į greitkelį, kur važiuodamas Klaipėdos kryptimi, Kauno pakraštyje sukėlė kraupią avariją. Buvo svarstoma, kad jis galėjo važiuoti 150 kilometrų per valandą ar dar didesniu greičiu, tačiau tikslų greitį nustatys ekspertai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA