Kauno pareigūnas apie mirtiną avariją sukėlusį vairuotoją: daug kas matė, bet nepranešė | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnas apie mirtiną avariją sukėlusį vairuotoją: daug kas matė, bet nepranešė

/ Kauno AVPK, D. Biržiečio nuotr / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo valdybos viršininkas Mindaugas Kairys savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo jautriu įrašu apie šeštadienio vakarą įvykusią tragišką avariją, kuri pareikalavo dvejų žmonių gyvybių. Pareigūnas apeliuoja į gyventojų sąžinę ir ragina visada pranešti apie įtartinai besielgiančius vairuotojus, jog tokios tragedijos nepasikartotų.

„Tragedija – tai momentas, kuris priverčia susimąstyti, pasijausti nesaugiai, neužtikrintai ir neramiai. Išgirdę apie vakarykštį eismo įvykį, greičiausiai pagalvojote, kad ačiū Dievui, ne aš ten važiavau. Pagalvojote ir apie savo artimuosius, vaikus, draugus, o kas, jeigu ten būtų jie? O jei būčiau aš? Išsivaizduojamas galimos nelaimės vaizdas daug kam sukėlė siaubą“, – apie tragediją rašė M. Kairys.

Pareigūnas stebėjosi po straipsniais ir įrašais esančiais komentarais, kuriuose žmonės teigė, kad matė minėtą avarijos sukėlėją, bet nepranešė policijai. Pareigūnas negalėjo patikėti žmonių abejingumu ir ragino apie tokius vairuotojus pranešti.

„Skaitau šiandieninius straipsnius, komentarus, diskusijas, ir randu visko. Daugelis vienareikšmiškai ir neginčijamai vertina situaciją. Tačiau yra ir komentarų, kad esą kažkas matė automobilį, važiuojantį prieš eismą prieš savaitę; kažkas jį matė likus dešimčiai minučių iki tragedijos. Dar kažkuris prisiminė AUDI RS gaudynes, pagalvojo, kad tai – tarnybų automobilis. Matė, bet galvojo, kad sugedo, o jei sugedo, tai apsisuks. Dar vienas komentatorius prisipažįsta signalizavęs garso signalu ir panašiai. Bet niekam nepranešė. Kodėl? Pasimetė, nevertino rimtai? Tikrai? Skamba keistai…

Esame išsilavinę žmonės, gebame kritiškai mąstyti ir turime gan gerą nuovoką. Bet reikia dar vienos tragedijos, kad susimąstytumėme, ar padarėme viską, kad tokie tragiški eismo įvykiai nepasikartotų“, – teigė jis.

Jis pastebėjo ir apie esamą keistą gyventojų kultūrą, jog apie pareigūnų prevencines priemones informuojama socialiniuose tinkluose, taip padedant neblaiviems ar teisės vairuoti neturintiems vairuotojams išvengti patikrinimų ir atsakomybės.

„Vienoje atviroje grupėje merginos, pranešusios apie policijos “reidą”, paklausiau, kodėl ji taip padarė. Koks jūsų įrašo tikslas, parašiau jai. Įspėti girtą, neturintį teisės vairuoti ar tą, kuriam teisė vairuoti yra atimta? Ji atrašė paprastu klausimu – o tai kam tada ši grupė reikalinga? Ir tikrai pats susimąsčiau, kam gi.

Visi veiksmai, tokie, kaip pranešinėjimas apie policiją, reidus, trikojus, tikrinimus ar tiesiog abejingumas yra „bendrininkavimas“, veikimas tyčia, kuris leidžia kartotis tokioms ir panašioms nelaimėms bei tragedijoms. Dar blogiau. Kai nepranešame apie apsvaigusį žmogų, kai matome jį sėdant į automobilį vairuoti ar važiuojame su juo, mes palydime arba vykstame kartu į nelaimę…“ – rašė M. Kairys.

Pareigūnas išreiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems, padėkojo sustojusiems padėti ir skatino susimąstyti ne tada, kai įvyksta baisios avarijos, o tada, kai jų dar galima išvengti.

Primename, jog mirtiną įvykį „Mercedes-Benz“ automobilio vairuotojas sukėlė vėlyvą šeštadienio vakarą, kai išvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą magistralėje A1 susidūrė su „BMW“ ir „Škoda“ automobiliais. Pirmųjų automobilių vairuotojai mirė, o „Škoda“ vairuotojas ir keleivė patyrė nesunkius sužalojimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA