V. Čmilytė-Nielsen: šiandien viena sunkiausių dienų Seime | Kas vyksta Kaune

V. Čmilytė-Nielsen: šiandien viena sunkiausių dienų Seime

V. Čmilytė-Nielsen / DELFI nuotr.

Pirmadienį Lietuvą apskriejus žiniai, kad Seimo nario mandato atsisakantis konservatorius Kristijonas Bartoševičius įtariamas galimu mažamečio tvirkinimu, į skandalingą naujieną sureagavo Viktorija Čmilytė-Nielsen. Seimo pirmininkė pripažino, kad tai smūgis parlamentui, bet išreiškė pasitikėjimą šalies teisėsauga.

„Bet koks įtarimas, pareikštas Seimo nariui yra labai rimtas smūgis tiek visam Seimui, tiek politinei sistemai. Tokie įtarimai, kokius šiandien įvardijo Generalinė prokuratūra, sukrečia. Labai sunku girdėti tokius dalykus, taip būna kaskart, nesvarbu, kam tokie įtarimai būna pareikšti.

Aš tikiu, kad teisėsauga atliks savo darbą profesionaliai. Kadangi Seimo nario mandato atsisakoma savanoriškai, apkaltos procedūrai nebebus pagrindo, teisėsaugai nebus kliūčių apklausti asmens ir atlikti būtinus procesinius veiksmus. Šiandien viena sunkiausių dienų Seime“, – savo „Facebook“ paskyroje pirmadienio popietę paskelbė V. Čmilytė-Nielsen.

Primename, kad K. Bartoševičius pirmadienio rytą pranešė, jog traukiasi iš Seimo. Vėliau pasirodė žinia, kad Seimo nariui pateikti rimti įtarimai.

Generalinė prokuratūra, nurodė, kad K. Bartoševičius kaltinamas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius ir tris jų dalis, kuriose kalbama apie seksualinę prievartą prieš mažametį.

Ikiteisminiame tyrime dėl prievartavimo ir tvirkinimo, kuriame figūruoja mandato atsisakantis K. Bartoševičius, minimi mažiausiai du galimai seksualiai išnaudoti vaikai, BNS patvirtino su informacija apie tyrimą supažindinti šaltiniai.

Vienas galimai nukentėjęs vaikas yra iki 14 metų, kitas – iki 16 metų. Tuo metu pats K. Bartoševičius portalui lrt.lt tikino, kad Seimo nario mandato atsisako ne dėl pradėto tyrimo.

„Aš neįsivaizduoju, apie ką eina kalba. Manęs niekas neapklausė. Veikiausiai todėl, kad galimai imunitetas Seimo nario neleidžia apklausti. Žodžiu, nebuvau aš apklaustas“, – lrt.lt sakė K. Bartoševičius, ir tikino, kad Generalinės prokuratūros kreipimasis dėl Seimo nario mandato panaikinimo jam – naujiena.

Pagal išsilavinimą K. Bartoševičius yra anglų kalbos mokytojas, dirbo Kauno Jono Jablonskio, Kauno technologijos universiteto, Kauno Veršvų gimnazijose, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje, aštuonerius metus ėjo direktoriaus pareigas berniukų ir jaunuolių chore „Ąžuoliukas“, buvo Vilniaus džiazo klubo vadybininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA