5 priemonės, padėsiančios užtikrinti jūsų saugumą keliaujant pėsčiomis tamsoje | Kas vyksta Kaune

5 priemonės, padėsiančios užtikrinti jūsų saugumą keliaujant pėsčiomis tamsoje

Atšvaitai / R. Tenio nuotr.

Tamsus paros metas vis dar užima didžiąją laiko dalį, kuomet prireikia keliauti iš namų. Jeigu rengiatės išvykai pėsčiomis, pasirūpinkite ne tik savo saugumu, bet ir leiskite vairuotojams pamatyti jus!

Viena pagrindinių taisyklių keliaujant pėsčiomis užmiesčio kelyje – visuomet eiti tik kaire kelkraščio puse (prieš automobilių eismą).

Pirmas atributas – striukė su atšvaitais.
Į madą žengia viršutiniai rūbai (striukės, paltai), prie kurių iš anksto prisiuvami atšvaitai. Dažniausiai tai būna šviesą atspindinčios juostelės, kurios tampa ne tik madingu akcentu, bet ir gyvybę saugančiu elementu.

Atšvaitai
Atšvaitas / R. Tenio nuotr.

Antra priemonė – atšvaitas.
Jis turėtų būti ne mažesnis, nei 25 kvadratiniai centrimetrai ir laisvai kabėti suaugusio žmogaus kelių aukštyje. Jeigu keliaujate užmiesčio keliu, privaloma eiti kaire kelio puse, o atšvaitas turi kabėti dešinėje pusėje.

Atšvaitai
Juostinis atšvaitas / R. Tenio nuotr.

Trečia priemonė – juostinis atšvaitas.
Vienu atšvaitu specialistai rekomenduoja nepasitikėti. Savo matomumą gerokai pagerinsite ant dešinės rankos, tarp riešo ir alkūnės užsidėję juostinį atšvaitą.

Atšvaitai
Žibintuvėlis / R. Tenio nuotr.

Ketvirta priemonė – ryškiai šviečiantis žibintuvėlis.
Didelis privalumas – jo nebūtina neštis rankoje. Specialiais dirželiais pritvirtinus žibintuvėlį ant galvos, jis bus ne tik patogi priemonė pasišviesti sau kelią, bet ir duoti įspėjamąjį ženklą vairuotojams, kad kelkraščiu eina žmogus.

Atšvaitai
Ryškiaspalvė liemenė / R. Tenio nuotr.

Penkta priemonė – ryškiaspalvė liemenė su šviesą atspindinčiais elementais.
Jeigu vis dar jaučiatės ne pakankamai saugiai, tamsiu paros metu kelyje geriausiai apsaugos būtent ji. Vilkint ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, išaugs pasitikėjimas savimi, vairuotojai jus pastebės iš anksto, todėl eismo įvykio tikimybė bus sumažinta iki žemiausio lygio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA