Kaunas tvarkys tik pusę gatvės Šilainiuose: tragedija, o ne kelias | Kas vyksta Kaune

Kaunas tvarkys tik pusę gatvės Šilainiuose: tragedija, o ne kelias

/ Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė pasipiktinusio kauniečio laiškas. Vyras piktinasi, jog savivaldybė tvarko tik pusę Vijūkų (buvusios B. Brazdžionio) gatvės.

„Kodėl B. Brazdžionio gatvę Šilainiuose žadama tvarkyti, bet tik pusę jos? Kodėl kita dalis nuo žieduko netvarkoma, nors tai yra ta pati B. Brazdžionio gatvė? Ta kita dalis dar baisesnė nuo fūrų kasdienio važiavimo ir statybų. Kelio ženklai išmėtyti dar nuo „Lidlo“ statybų…“, – klausia skaitytojas.

„Tragedija ne kelias! Pastoviai teka vanduo nuo kalno! Žmonės iš savo lėšų tvarko gatves… bet neturi normalių priemonių…“ – apie gyventojų vargus pasakoja vyras.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno miesto savivaldybe, jos administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, jog Kauno gatvės tvarkomos pagal sudarytą ir patvirtintą prioritetinį sąrašą.

Anot savivaldybės atstovų, į sąrašą atrenkamos įvertinus kelio eismo intensyvumą, naudingumą visuomenei, viešojo transporto eismą gatvėse, gatvės fizinę būklę, užstatymo intensyvumą, darbų tęstinumą bei jungties svarbą miestui.

„Šiuo metu bus tvarkoma B. Brazdžionio gatvės atkarpa, kurioje yra pagrindinis eismo srautas – nuo žiedo iki „DEPO“. Rekonstrukcijos metu bus atnaujinti požeminiai tinklai, asfalto danga, įrengtas šaligatvis su nauju apšvietimu“, – teigė A. Pakalniškis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog praeitą savaitę Vijūkų gatvėje pradėti kelio darbai, kurie turėtų tęstis bent du mėnesius. Pagrindinis siūlomas alternatyvus maršrutas – apylanka pro Vakarinį aplinkkelį. Nebūtų problemos, jei vakariniame aplinkkelyje pradėti Sargėnų estakados darbai būtų baigti.

Eismo schema Šilainiuose / Kaunas.lt nuotr.

Dėl netinkamai suplanuotų darbų, kauniečiai skendi nuolatinėse spūstyse, o kada visi pradėti kelio darbai bus baigtis – galima tik spėlioti.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA