Paskelbti šauktinių sąrašai nebeprieinami – oficialus sąrašas bus paskelbtas ketvirtadienį | Kas vyksta Kaune

Paskelbti šauktinių sąrašai nebeprieinami – oficialus sąrašas bus paskelbtas ketvirtadienį atnaujinta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Krašto apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė šių metų šauktinių sąrašus. Deja, po kurio laiko sąrašai buvo neprieinami, o Lietuvos kariuomenės atstovai patikslino, kad sąrašai bus paskelbti ketvirtadienį.

Lietuvos kariuomenės atstovai LRT.lt patikslino, kad oficialūs šauktinių sąrašai bus paskelbti ketvirtadienį. Kariuomenė nedetalizavo, dėl kokių priežasčių sąrašas buvo matomas trečiadienį.

Primename, kad šiais metais į privalomąją pradinę karo tarnybą planuojama pakviesti 4038 prievolininkus.

Remiantis juo, į devynis mėnesius trunkančią nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą šaukiamų asmenų skaičius sieks 3 828.

Tuo metu į trejų metų trukmės jaunesniųjų karininkų vadų mokymus pagal Pėstininkų būrio vado rengimo programą planuojama šaukti 170 prievolininkų, pagal Karo medicinos gydytojo ir Laivo kovinės dalies vado rengimo programas – po 20 asmenų.

Piliečiai, norintys rinktis kario tarnybą, gali ją atlikti tarnaudami nuolatinėje privalomoje pradinėje karo, savanorių karo tarnyboje, dalyvauti jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose.

Siekiant įtraukti platesnį mastą piliečių, tarnybą galima atlikti ir be ginklo – dėl religinių ar pacifistinių įsitikinimų atliekant alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA