Nusprendęs surengti protestą Širvintose, jaunasis konservatorius iš Kauno sulaukė viešo Ž. Pinskuvienės atsako | Kas vyksta Kaune

Nusprendęs surengti protestą Širvintose, jaunasis konservatorius iš Kauno sulaukė viešo Ž. Pinskuvienės atsako

R. Tenio, DELFI nuotr.

Kauniečių protestai Laisvės alėjoje nebestebina, tačiau Širvintose protestuotojai žygiuoja tikrai ne kasdien. Anot Jaunųjų konservatorių lygos pirmininko Ralfo Romeikos, dar nežygiavo niekada, o miesto valdžia norėtų, kad taip ir liktų. Prieš gerą mėnesį paprašęs leidimo susirinkimui, vaikinas savo prašymą su asmens duomenimis išvydo Širvintų rajono savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės socialiniuose tinkluose.

„Buvau nudoxintas Živilės Pinskuvienės“, – situaciją, kai internete atskleidžiama privati asmens informacija, anglišku neigiamą konotaciją turinčiu terminu „Kas vyksta Kaune“ adresuotame laiške nusakė R. Romeika.

Antradienį, apie 16 val., Ž. Pinskuvienės asmeniniame „Facebook“ profilyje ir puslapyje paviešintame įraše buvo nurodytas R. Romeikos gyvenamosios vietos adresas. Maždaug po valandos merė įrašą pakoregavo įkėlusi nuotrauką su uždengtu adresu. Šia žinute buvo pasidalyta ir oficialiame Širvintų rajono savivaldybės „Facebook“ puslapyje, tačiau ten įrašas ištrintas.

Pirminiame įraše R. Romeikos adresas buvo matomas (uždengta naujienų portalo) / R. Romeikos nuotr.

Pranešusi apie neeilinį įvykį, Ž. Pinskuvienė tvirtino neprieštaraujanti protestui ir ragino jaunuosius konservatorius atsakyti į raštus, kad savivaldybė „galėtų iki galo užbaigti leidimo išdavimo procedūras“. Vis dėlto, protestuotojai Širvintose ruošiasi apsilankyti ir negavę leidimo, tik tokiu atveju jų būtų mažiau.

Pakoreguotas Ž. Pinskuvienės įrašas:

„Originaliai planavome protestuoti dėl neskaidraus miesto valdymo. Dabar protesto formą galimai keisim reaguodami į paviešintus mano asmeninius duomenis ir bandymą susidoroti su Širvintose esančiais mūsų nariais. Protestuotojų planuojame iki 30. Jeigu negausime leidimo, protestuosime iki 15 žmonių“, – naujienų portalui nurodė R. Romeika, vienu susirinkimo pretekstų įvardijęs „Sienos“ žurnalistinį tyrimą apie merės vyro Jono Pinskaus verslus.

Socialiniame tinkle R. Romeika nupasakojo iš pradžių prieš merę protestą norėjus rengti Jaunųjų konservatorių lygos Širvintų skyrių. Tačiau jauni žmonės esą sulaukė „krūvos grasinimų, kad jų tėvai liks be darbo ir su jais susidoros“, tad į pagalbą atėjo konservatoriai iš kitų miestų, taip pat ir Kauno.

„Pateikiau prašymą organizuoti protestą Širvintų mieste ir planuojame su jaunimu iš kitų miestų dalyvauti proteste prie Širvintų savivaldybės. Živilė Pinskuvienė toliau naudodama KGB metodus paviešino mano gyv. adresą. Žinau, kad Živilė Pinskuvienė bijo pirmo protesto Širvintų mieste ir padarys viską, kad mus sustabdytų, bet mes rankų nenuleisim. Kovosim kol neliks nei vieno prorusiško politiko Lietuvoje“, – savo „Facebook“ profilyje antradienį rašė R. Romeika.

Paskutinįkart Kaune Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas protestavo rugsėjo 1-ąją, kai Visvaldui Matijošaičiui įteiktas simbolinis medalis. Praėjusią savaitę vykusiai akcijai Kauno savivaldybė leidimo neišdavė, tad Matijošaičių „apdovanojimai“ pasitraukus iš Rusijos buvo kuklūs.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA