URM rekomenduoja atsisakyti kelionių į Izraelį ir Palestiną | Kas vyksta Kaune

URM rekomenduoja atsisakyti kelionių į Izraelį ir Palestiną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atsižvelgdama į nestabilią saugumo padėtį dėl prasidėjusių Izraelio apšaudymų iš Gazos ruožo, Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja Lietuvos piliečiams nevykti į Izraelį ir Palestiną.

Izraelyje ir Palestinoje esančių Lietuvos Respublikos piliečių prašoma išlikti budriais, sekti naujienas, informuoti artimuosius apie savo buvimo vietą ir vadovautis oficialiomis šalies, kurioje esate, valdžios ir pagalbos tarnybų rekomendacijomis.

Prireikus skubios konsulinės pagalbos, rekomenduojame kreiptis į Lietuvos ambasadą Tel Avive, kurios kontaktus ir kitą aktualią informaciją galima rasti čia, rašoma URM pranešime žiniasklaidai.

Palestinoje esantys Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos turi teisę kreiptis į bet kurios kitos Europos Sąjungos šalies diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą, kontaktus ir kitą aktualią informaciją galima rasti čia.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai” ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA