„Eurovizijos“ laimėtojų dainos vaizdo įraše – karo realybė ir širdį veriantys vaizdai | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ laimėtojų dainos vaizdo įraše – karo realybė ir širdį veriantys vaizdai

Šeštadienį vykusioje „Eurovizijoje“ nugalėtojais tapusi Ukrainos „Kalush Orchestra“ grupė paviešino oficialų „Stefania“ dainos vaizdo klipą, kuriame rodomi karo nusiaubti miestai. Nors įrašas buvo patalpintas tik vakar, tačiau peržiūrų skaičius siekia beveik 6 milijonus, o vaizduojama realybė Ukrainoje nepalieka abejingų. 

Vaizdo įraše išryškėja tragiški vaizdai – nusiaubti miestai, likę griuvėsiais, sugriauti pastatai. „Stefania“ daina apie mamos meilę, šilumą bei rūpestį karo kontekste įgauna visai kitą prasmę. Tai atsispindi ir šios dainos klipe – vaizduojamos kariaujančios moterys, kurios gina savo vaikus, šalį, aukodamos gyvybę.

Parodoma ir kita siaubingo karo realybė – atsisveikinimo ašaros, vaikai, laikantys rankose Molotovo kokteilius. Tokie vaizdai nepalieka abejingų ir po dainos įrašu „YouTube“ platformoje plūsta kitataučių komentarai, kuriuose palaikoma Ukraina, išreiškiamas gailestis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog šeštadienį vykusioje „Eurovizijoje“ Ukraina laimėjo pirmąją vietą, surinkusi iš viso 631 balą: 192 balai iš komisijos ir 439 balai iš žiūrovų. Laureatai namo parsiveš trofėjų – stiklinį mikrofoną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA