V. Matijošaitis prakalbo apie artėjančius mero rinkimus | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis prakalbo apie artėjančius mero rinkimus

LNK, Kas vyksta Kaune inf. 2022/04/25 21:40
R. Tenio nuotr.

Buvusiam administracijos direktoriui mesti įtarimai korupcija ir Rusijoje tebesisukantis „Vičiūnų grupės“ fabrikas, nepaisant visų pasiaiškinimų, reputacijos taškų Visvaldui Matijošaičiui nepridėjo. Anot žiniasklaidos, apklausos rodo, kad Kauno meras pagal populiarumą kovo mėnesį iš trečios vietos krito į devintą.

„Aš ne caras, ne karalius, ne Putinas, kaip dabar įsivaizduoja. Žmonės, patys kauniečiai pasirinks, ir nuspręs jie. Už tai ir likau antrai kadencijai. Buvo pradėta daug darbų ir nepabaigtų nenoriu palikti.

Šiemet, esame įsitikinę, turi būti visų darbų pabaigimo metai, bet ir kitų darbų pradėjimo metai. Man pačiam ir kitiems savivaldybės darbuotojams, komandai einant per miestą širdis džiaugiasi“, – LNK žinių reportaže pirmadienį kalbėjo V. Matijošaitis.

Politologas Bernaras Ivanovas žinioms komentavo, kad konservatoriai šansų rinkimuose turėtų nebent esmingai atsinaujinę, „lyderiams pakeitus lytį ir sakant piktus žodžius buvusių savo bendražygių atžvilgiu“, tačiau V. Matijošaičiui mesti pirštinę esą gali ir kitos politinės jėgos.

Primename, kad maisto ir kitų prekių pristatymo bendrovė „Wolt“ nuo balandžio 19 dienos sustabdė bendradarbiavimą su „Amber Food“ grupei priklausančiais restoranais, netrukus tą patį padarė „Bolt Food“. Tai – bene naujausia prasta žinia su Kauno meru susijusiam verslui.

„Wolt“ teigimu, sprendimas priimtas remiantis žiniomis, kad „Vičiūnų grupė“ toliau tęsia veiklą Rusijoje, o „Amber Food“ grupės ryšiai išlieka neaiškūs. V. Matijošaitis yra vienas „Vičiūnų grupės“ ir „Amber Food“ akcininkų, tuo metu Kauno mero šeima tvirtina, kad šios įmonių grupės veikia visiškai atskirai.

Artimiausi savivaldybių tarybų rinkimai, per kuriuos gyventojai tiesiogiai rinks ir merus, numatyti 2023 m. pavasarį. Konkreti rinkimų data kol kas nepaskelbta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA