„Vičiūnų“ sunkvežimiai Ukrainoje vežioja kare žuvusiųjų kūnus | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų“ sunkvežimiai Ukrainoje vežioja kare žuvusiųjų kūnus

„Vičiūnų grupės“ nuotr.

Ketvirtadienį žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose paviešinta nuotrauka, kurioje matyti kapinėse stovintis „Viči“ prekės ženklu pažymėtas sunkvežimis, sulaukė Šarūno Matijošaičio reakcijos. „Vičiūnų grupė“ išplatino oficialų pranešimą, kuriame paaiškino, kaip naudojamas įmonės transportas Rusijos siaubiamoje Ukrainoje.

„Lietuvą apskriejusi nuotrauka, kurioje matyti „Viči“ prekės ženklais apklijuotas sunkvežimis greta žuvusiųjų kūnų tik dar kartą įrodo, kad Ukrainos valstybė ir kariuomenė aktyviai naudojasi „Vičiūnų grupės“ suteiktu transportu. Šįkart transportas pasitelktas žuvusiųjų kūnams gabenti“, – pranešime cituojamas „Vičiūnų grupės“ generalinis direktorius Šarūnas Matijošaitis.

Kaip pažymi įmonė, pirmosiomis karo dienomis „Vičiūnų grupė“ perdavė Ukrainai ne vieną sunkiasvorę transporto priemonę logistikos tikslams: sunkvežimiai naudojami likviduojant karo padarinius ir užtikrinant humanitarinę pagalbą.

Pasak „Vičiūnų grupės“ vadovo, bendrovė suteikia ir papildomą transportavimo pagalbą, kai jos paprašo Ukrainos valdžia. Būna atvejų, kad transporto prašoma dienai ar dviem – visais atvejais „Vičiūnų“ transportas skiriamas neatlygintinai.

Š. Matijošaitis sako, kad Ukrainos kariuomenei bei gyventojams suteikta parama ir „Vičiūnų grupės“ produkcija – išdalyta apie 200 tūkst. maisto produktų. Susprogdinus „Vičiūnų grupės“ sandėlį Kijeve, maistas dalijamas iš įmonės sandėlių, esančių Lvove, Odesoje, Dnepre, Inavo Frankovske ir Nikolajeve.

„Vičiūnų grupė“ teigia pasirūpinusi savo darbuotojais, kurių Ukrainoje dirba beveik 800. Į Lietuvą parvežta beveik 100 darbuotojų šeimų, rūpinamasi jų apgyvendinimu, maitinimu, įdarbinimu bei psichologine pagalba. Dar apie 20 „Vičiūnų grupės“ darbuotojų kariauja Ukrainos pusėje – jiems toliau mokami atlyginimai.

Šis pranešimas išplatintas po to kai „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienį paprašė pakomentuoti minėtą kapinių nuotrauką. Naujienų portalas taip pat klausė apie „Vičiūnų grupės“ fabriko veiklą Karaliaučiaus (Kaliningrado) srityje, potencialius pirkėjus ir galimas fabriko nacionalizavimo pasekmes, tačiau komentaro šiais klausimais nesulaukė.

Primename, kad Kaliningrado srities Ūkio ministerija vakar paneigė informaciją apie Sovetske veikiančios esančios įmonės „Vičiūnai-Rus“ uždarymą – tai paskelbė portalas ruwest.ru. 2022 m. balandžio 7 d. kalbėdama tiesiogine linija viceministrė Irina Grakova teigė, kad įmonė veikia kaip įprasta.

„Suprantu, iš kur kyla klausimas. Vienu metu Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad įmonė stabdo veiklą. Tiesą sakant, taip nėra. Įmonė dirba. Taip, tarp įmonės savininkų tikrai yra užsienio piliečių. Tuo atveju, jei užsieniečiai savininkai norės pasitraukti – dabar tokio ketinimo nėra – tuomet valdžia įsitrauks ir spręs dėl įmonės išsaugojimo ir viso darbuotojų skaičiaus išsaugojimo šioje įmonėje. Dabar tokių planų nėra“, – tikino I. Grakova.

Praėjusią savaitę naujienų agentūra BNS skelbė, kad „Vičiūnų grupė“ verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris-keturis mėnesius, gamyklą esą ketinama parduoti.

„Mes matome, kad ne tik mums, bet visiems dideliems verslams, paskelbusiems, jog traukiasi iš Rusijos, realūs pasitraukimo darbai trunka ir truks ne vieną mėnesį“, – komentavo Š. Matijošaitis.

„Vičiūnų grupė“ nuo kovo 7 dienos, kai pranešė stabdanti veiklą Rusijoje dėl jos invazijos į Ukrainą, teigia nutraukusi visas investicijas į gamybą Rusijoje, logistiką, prekybą, sustabdžiusi visas rėmimo ir rinkodaros kampanijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA