Kauniečiai organizuoja dar vieną protestą prie miesto savivaldybės | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai organizuoja dar vieną protestą prie miesto savivaldybės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po didelės nepasitenkinimo bangos visuomenėję, Kauno savivaldybės priėmė sprendimą nutraukti bendradarbiavimą su Rusijos miestais Sankt Peterburgu ir Kaliningradu, tačiau kauniečiai toliau piktinasi, jog miesto merą sieja verslo ryšiai su šia šalimi agresore. Dėl šios priežasties, kauniečiai ir vėl rinksis į taikų protestą prie Kauno savivaldybės, jog pareikštų savo nepasitenkinimą.

„Netylant viešam kauniečių nepasitenkinimui dėl Kauno merui ir jo šeimai priklausančio verslo ryšių su Rusijos Federacija, kviečiame Jus į dar vieną taikų miestiečių protestą priešais Kauno miesto savivaldybę, kuris vyks kovo 8 d., nuo 18.00 val., prieš Kauno savivaldybės pastatą, Laisvės al. 96“, – rašoma „Facebook“ renginio kvietime.

„Mūsų visų netenkina Kauno mero Visvaldo Matijošaičio verslo ryšiai su teroristine ir okupantų valstybe Rusijos Federacija, todėl turime nepaliaujamai raginti miesto vadovą ir jo šeimos narius atsisakyti savo ryšių Rusijos Federacijoje – kiekviena jų verslo veiklos diena perka kulkas rusų okupantams, kurie žudo taikius žmones.

Kaunas visada buvo, yra ir bus laisvės miestas, todėl ir jo miestiečiai buvo, yra ir bus laisvi, ir nepritaria bet kokioms galimoms mūsų miesto atstovų, ypač Kauno miesto vadovų sąsajoms su Rusijos Federacija. Šiuo protestu norime pasakyti „STOP PUTINO OKUPACIJAI IR TERORIZMUI BEI FINANSINIAM JO RĖMIMUI“ bei išreikšti savo solidarumą su ukrainiečių tauta, kurie kaunasi už savo ir Europos nepriklausomybę bei taiką pasaulyje“, – rašoma renginio aprašyme.

„Dėl leidimo protestui jau oficialiai yra kreiptasi su pranešimu į Kauno miesto savivaldybės administraciją pagal Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymą. Laukiame iš KMS administracijos pranešimo suderinimo“, – pridėjo organizatoriai.

Daugiau apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA