Nacionalinis kraujo centras pasidalino, ką reikia žinoti norintiems paaukoti kraujo Ukrainai | Kas vyksta Kaune

Nacionalinis kraujo centras pasidalino, ką reikia žinoti norintiems paaukoti kraujo Ukrainai

Asociatyvi / Kauno klinikų nuotr.

Penktadienį Nacionalinis kraujo centras (NKC) savo „Facebook“ paskyroje pasidalino informacija potencialiems donorams, kurie nori padėti sužeistiems Ukrainos kovotojams.

„Dėkojame visiems skubantiems aukoti kraujo, kovotojams už laisvę ir taiką Ukrainoje

Visos Lietuvos kraujo donorystės įstaigos (VšĮ Nacionalinis kraujo centras, VU Santaros klinikų kraujo centras, LSMU Kauno klinikų kraujo centras) vienijasi bendram tikslui – pagelbėti nukentėjusiems.

Pagalba turi būti protinga, gerai pamatuota. Šiuo metu neturime įvertintų kraujo ir kraujo komponentų poreikių Ukrainai. Nuolatos papildome Lietuvos kraujo ir kraujo komponentų atsargas su rezervu, nes kraujas ir jo komponentai turi labai ribotą galiojimo laiką, todėl Jūsų dosni širdis turi paklausyti ir proto balso.

Geriausias kraujo rezervas yra ne paimto kraujo maišelis, o supratingas donoras, kuris seka informaciją ir atvyksta kai tik yra kviečiamas.

Prašysime išlikti kantriais ir pasitikėkime vieni kitais. Nuolatos atnaujinsime informaciją apie kraujo poreikį ir pakviesime atvykti donacijai. Mes atliksime savo pareigą, dirbsime tiek kiek reikės ir bendradarbiaudami su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis užtikrinsime kraujo ir kraujo komponentų poreikius gydant sužeistus Ukrainos kovotojus.

Informacija apie NKC padalinius, kraujo donorystės akcijas ir kraujo poreikį Ukrainai galite rasti čia.“, – skelbiama NKC „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA