Po „Kas vyksta Kaune“ publikacijos P. Gražuliu susidomėjo policija | Kas vyksta Kaune

Po „Kas vyksta Kaune“ publikacijos P. Gražuliu susidomėjo policija papildyta

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/11/11 16:27
R. Tenio ir Skaityojos nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Spalio 21-ąją Europos prospekte įsikūrusioje „Rimi“ parduotuvėje apsipirkęs Seimo narys Petras Gražulis užkliuvo ne tik „Kas vyksta Kaune” skaitytojai. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą siekdama išsiaiškinti ar parlamentaras, lankydamasis prekybos centre Kaune, turėjo galimybių pasą (gpasą).

Kaip BNS informavo Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė, policija pradėjo administracinę teiseną dėl civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų nevykdymo ar pažeidimo, „siekiant įvertinti, ar buvo padarytas nusižengimas“.

Anot policijos atstovės, teisena pradėta po spalio 22-ąją naujienų portale „Kas vyksta Kaune” paskelbtos informacijos, jog spalio 21 dieną, apie 20.30 val. Kaune, Europos prospekte esančiame prekybos centre parlamentaras lankėsi neturėdamas „gpaso” ir „galimai padarė nusižengimą, susijusį su COVID-19 plitimo ribojimais“.

Pats P. Gražulis ketvirtadienį Seime pareiškė, kad prieš jį neva pradėtas „ikiteisminis tyrimas“, nors „gpasą” jis turi.

„Vakar po komiteto posėdžio atsidarau savo elektroninį paštą, ir yra policijos pranešimas, kad man pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad aš į parduotuvę įėjau be galimybių paso“, – sakė parlamentaras.

„Nors visa žiniasklaida rašė, kad aš turiu galimybių pasą, bet kažkoks pagal mėnulio fazes gyvenantis pilietis parašė skundą, aš turiu aiškintis, policija turi gaišti laiką ir policija pradėjo ikiteisminį tyrimą be jokio pagrindo. Be jokios abejonės, nusiunčiau tą galimybių pasą“, – pridūrė jis.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad į redakciją dėl neva be „gpaso” į „Rimi” parduotuvę patekusio parlamentaro kreiptasi spalio 21 dieną.

Moteris teigė girdėjusi P. Gražulio ir pardavėjos pokalbį, kurio metu parlamentaras prisipažino neva neturintis „gpaso” dėl to skubėjo apsipirkti. Visgi vėliau naujienų portalui P. Gražulis patvirtino, kad „gpasą“ turi.

Papildyta lapkričio 15 dieną 13.10 val.

Policija nutraukė administracinę teiseną dėl parlamentaro Petro Gražulio – pareigūnai aiškinosi, ar lankydamasis prekybos centre Kaune jis turėjo „gpasą”.

„Informuojame, jog penktadienį, nenustačius pažeidimo, administracinė teisena buvo nutraukta“, – BNS pirmadienį informavo Kauno apskrities policija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA