Paaiškėjo, dėl kokios priežasties mirė buvęs premjeras G. Kirkilas | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, dėl kokios priežasties mirė buvęs premjeras G. Kirkilas

Lrytas.lt 2024/04/25 10:02
Atsisveikinimas su G. Kirkilu / lryto.lt, T. Bauro nuotr.

Lietuvą šeštadienio rytą apskriejo netikėta ir skaudi žinia – mirė 73 metus ėjęs ilgametis politikas, buvęs premjeras Gediminas Kirkilas.

Iki šiol politiko mirties priežastis nebuvo skelbiama. Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, po atlikto skrodimo paaiškėjo, kad G. Kirkilas patyrė insultą. Tai portalui lrytas.lt patvirtino keli nesusiję šaltiniai iš artimos ekspremjero aplinkos.

Apie G. Kirkilo mirtį sužinoję artimiausi politiko bičiuliai neslėpė šoko ir nuostabos, mat jis niekada nesiskundė savo sveikata, dar kelios dienos iki mirties žaidė lauko tenisą, mirties išvakarėse lankėsi Seime vykusioje konferencijoje.

Su G. Kirkilu nemažai bendraudavęs buvęs politikas, europarlamentaras Justas Vincas Paleckis tikino, kad nebuvo nė menkiausių ženklų, jog ekspremjeras sirgtų ar blogai jaustųsi.

G. Kirkilo laidotuvės

Penktadienį, mirties išvakarėse, su G. Kirkilu parlamento rūmuose bendravę politikai naujienų portalui lrytas.lt pasakojo negalėję net įtarti, kad su G. Kirkilu kalba paskutinį kartą.

„Gediminas atrodė kiek senstelėjęs, labai lieknas, tauriai išbalęs… Nė neįtariau, kad nebesusitiksime. Bent jau čia, dabartiniame gyvenime“, – atsiduso Laima Liucija Andrikienė.

G. Kirkilo laidotuvių ceremonijoje trečiadienį kalbą sakęs buvęs Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis aiškino, kad ūmi G. Kirkilo mirtis yra kraujagyslinė.

„Nikotinas ir tabakas, rūkymas yra rizikos veiksnys. Iš tiesų šis veiksnys jam buvo labai pavojingas“, – portalui lrytas.lt po laidotuvių sakė V. P. Andriukaitis.

Atsisveikinimas su G. Kirkilu

V. P. Andriukaitis priminė pypkę, praktiškai neatskiriamą nuo G .Kirkilo – buvęs premjeras rūkė bent 40 metų.

„Tikėtina, kad galbūt tai buvo labai ūmus ir didelis hemoraginis insultas – vadinasi, plyšo stambios kraujagyslės, mirė iš karto“, – teigė V. P. Andriukaitis.

Primename, kad apie G. Kirkilo mirtį policijai pranešė jo artimieji.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA