Prieš šventinį savaitgalį Kauną sukaustė eismo spūstys | Kas vyksta Kaune

Prieš šventinį savaitgalį Kauną sukaustė eismo spūstys

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Kauno vairuotojai jau skelbia ilgojo savaitgalio pradžią. Penktadienio popietę nutįso transporto priemonių eilės prie išvažiavimų iš miesto. Tuo metu Lietuvos kelių policija, siekdama tinkamai užtikrinti eismo dalyvių saugumą ir viešąją tvarką, ilgąjį savaitgalį skirs papildomas policijos pareigūnų pajėgas dirbti keliuose.

Eismo situaciją pranešusio kauniečio teigimu, dideli automobilių srautai penktadienio popietę juda Klaipėdos link, pastoviniuoti tenka jau Muravos sankryžoje taip pat ties Giraite.

„Didelis srautas juda nuo Vilniaus, kamštis link Klaipėdos, ties Giraite, nuo Muravos link „Megos” taip pat buvo, Savanorių pr. irgi”, – praneša vairuotojas.

Anot kauniečio, situaciją sunkina ir kelininkai, keliose vietose prie Kauno vyksta kelio darbai. „Prie Petrašiūnų nusukimo link Kauno remontuoja atitvarus. Ties Giraite irgi susiaurėjimas iki vienos juostos”, – informuoja skaitytojas.

Kamštis A1 kelyje / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

„Kas vyksta Kaune” žiniomis, eismas apsunkintas ir vykstantiems Karmėlavos link, ties Ramučiais susidūrė du automobiliai.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Stiprina pajėgas

Kaip pranešė Lietuvos policija, pareigūnų viešasis ir neviešasis patruliavimas bus sustiprintas žmonių susibūrimo vietose, patruliavimo maršrutai bus nukreipiami į tas vietas, kuriose dažniausiai įvyksta teisės pažeidimų.

Ypatingas dėmesys bus skirtas patruliavimui prie kapinių, eismo reguliavimui ir viešosios tvarkos priežiūrai, taip pat darbui tamsiuoju paros metu. Pažymima, kad bus organizuojami ir kelių policijos reidai. Daugiausiai dėmesio bus skiriama į atšvaitų ar šviesą atspindinčių elementų dėvėjimą, taip pat bus vykdomos blaivumo patikrinimo ir greičio kontrolės priemonės.

Policija akcentuoja abipusę vairuotojų ir pėsčiųjų atsakomybę dėl saugaus dalyvavimo eisme ir pabrėžia, kad vairuotojai turi laikytis jiems privalomų reikalavimų pėsčiųjų atžvilgiu, o pėstieji turi vykdyti jiems nustatytas pareigas.

Pėstieji, norėdami užtikrinti savo saugumą ir matomumą, turėtų laikytis nustatytų Kelių eismo taisyklių reikalavimų, judėti pėsčiųjų takais, šaligatviais, jei jų nėra – kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį, o per gatvę ar kelią eiti tik leistinose vietose, gerai įsitikinę, kad tai daryti yra saugu.

Vairuotojams ypatingo atidumo priemonių būtina imtis vietose, kur į kelią gali įžengti pėstieji – gyvenvietėse, prie pėsčiųjų perėjų, gyvenamųjų namų kiemuose ir kitur. Svarbu, kad eismo dalyviai papildomo dėmesio skirtų savo matomumui kelyje užtikrinti, segėtų kitiems eismo dalyviams matomus atšvaitus, dėvėtų ryškiaspalvius drabužius (liemenes, diržus) su šviesą atspindinčiais elementais, naudotų šviečiančius žibintus (žibintuvėlius).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA