Į Kauną specialiu „Raketos“ reisu atvyko garbingi svečiai | Kas vyksta Kaune

Į Kauną specialiu „Raketos“ reisu atvyko garbingi svečiai

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Penktadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ pasiekė žinia apie greitaeigiu laivu „Raketa“ į Kauną išplaukusią Neringos savivaldybės delegaciją. Šaltinis pranešė, kad „Raketa“ iš Nidos pajudėjo apie 14 val., o kelionės būta itin linksmos. Neringos meras Darius Jasaitis linksmumo lygio portalui neįvardijo, bet už bilietą patikino susimokėjęs pats.

Lygiai 16 val. „Kas vyksta Kaune“ paskambinęs vyras išvyką nupiešė taip: tarp 14 ir 15 val. į „Raketą“ darbo metu susėdusi savivaldybės grietinėlė išplaukė į Kauną, laive – daug alkoholio ir lėbavimų.

Tiesa, kiek būtent savivaldybės darbuotojų leidosi į vaizdingą kelią Nemunu, pašnekovas įvardyti negalėjo. Pats šio įvykio jis teigė nematęs, apie Neringos savivaldybės vizitą esą pranešė vietinis Nidos gyventojas. Pasak šaltinio, nėra jokių įrašų, kad tokia kelionė organizuota.

Keliones „Raketa“ organizuojančios VšĮ „Vandens kelias“ vadovas Nerijus Šilgalis „Kas vyksta Kaune“ sakė nežinojęs, kad šią popietę laivas apskritai turi plaukti – paskutiniu metu dėl ligos nesidomėjęs, kaip sekasi kelionės, bet manęs, jog šiandien ne plaukimo diena.

Visgi, jeigu „Raketa“ šiandien išvyko iš Nidos, pašnekovo teigimu, apie 20 val. turėtų švartuotis Kaune. Įprastai penktadienį „Raketa“ iš Nidos išplaukia 15.30 val., tačiau rudenį, kai temsta anksčiau, kapitonai stengiasi ir atsišvartuoti anksčiau.

„Kas vyksta Kaune“ netrukus įsitikino, kad reisas įvyko – 18.45 val. „Raketa“ prisišvartavo Kauno keleivinėje prieplaukoje prie verslo centro „Alia“, kur jau laukė užsakytas „Kautros“ autobusas, o ant denio po kelių akimirkų pasirodė ir D. Jasaitis.

„Kelionė praėjo puikiai, nuostabi. Atvažiavome aplankyti 2022-ųjų metų Europos kultūros sostinę. Aplankysime Vyčio skulptūrą, visas Panemunės pilis ir ryt iš ryto išvyksime atgalios“, – portalui komentavo Neringos savivaldybės meras.

Pasiteiravus, ar tai darbinis vizitas, ar šiandien pasiėmė išeiginę, D. Jasaitis tvirtino, kad laisvadienio nereikia, o mero darbo specifika tokia, jog laisvadienių nėra. Kartu su meru atvyko daug savivaldybės darbuotojų, jų šeimos narių, vaikų.

„Iš viso nežinau, neskaičiavau. Iš Nidos išplaukėme 15 val. Neringos savivaldybės darbuotojams vizitą finansuoja savivaldybės administracija, o šeimos nariai, kiek žinau, kelionę apmokėjo patys. Tačiau tai klausimas savivaldybės administracijai, ne merui“, – kalbėjo D. Jasaitis, pridėjęs, kad pats už bilietą susimokėjo iš savo kišenės.

Paklausus, ar laive buvo vartojamas alkoholis, D. Jasaitis teigė to nežinantis, o pats patikino alkoholio kelionės metu neragavęs.

Kaip nurodoma Neringos savivaldybės portale viešinamoje darbotvarkėje, spalio 1 dieną D. Jasaitis dalyvavo nuotoliniame Klaipėdos regiono plėtros tarybos kolegijos posėdyje, kuris buvo numatytas 9 val.

Rekonstruotas laivas „Raketa“ po beveik trijų dešimtmečių pertraukos į vandenį Kaune buvo nuleistas 2019-ųjų gegužę, tačiau užtrukus procedūrų derinimams reisus į pajūrį atnaujino pernai.

Sovietmečiu Lietuvoje buvo apie dešimt greitaeigių katerių „Raketų“. Daugiausia jų plaukdavo maršrutu iš Kauno į pajūrį. Reguliari greitaeigių katerių navigacija nutrūko 1995 metais.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA