Registratoriumi užfiksavo policiją Kauno centre: paprastą vairuotoją už tai kaipmat nubaustų | Kas vyksta Kaune

Registratoriumi užfiksavo policiją Kauno centre: paprastą vairuotoją už tai kaipmat nubaustų

„Kas vyksta Kaune“ sekmadienio vakarą pasiekė registratoriaus vaizdo įrašas, kuriame matyti neleistinoje vietoje kairėn sukantis policijos ekipažas. Skaitytojo manymu, paprastas vairuotojas už tokį manevrą be kalbų sulauktų baudos.

Nors vaizdo įraše matoma 2019-ųjų data, kaunietis patikino, kad ši laiko žymė neteisinga, o įvykis užfiksuotas rugsėjo 19 d., po 13 val., išvažiuojant iš „Todžės“ kebabinės automobilių stovėjimo aikštelės.

Medžiagoje matyti, kaip remontuojamu Karaliaus Mindaugo prospektu nuo „Akropolio“ atvažiavęs policijos automobilis suka tiesiai į aikštelę, nors šioje vietoje priepriešinio eismo juostas skiria dviguba ištisinė linija.

„Jei paprastas vairuotojas būtų taip pasielgęs, vairuotojo pažymėjimo atėmimas garantuotas“, – įsitikinęs buvo skaitytojas, pridūręs, kad norint patekti į šią aikštelę, reikia apsisukti kiek tolėliau ties šviesoforu.

Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodoma, kad dviguba ištisinė linija skiria priešingų krypčių transporto srautus keliuose ir draudžia paženklintame kelio ruože važiuoti priešpriešinio eismo juostomis. Šią liniją kirsti draudžiama.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str., įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą kirtus ištisinę liniją užtraukia 60-90 eurų baudą, o vairuotojo pažymėjimas gali būti atimtas 1-3 mėnesiams. Ištisine juosta pažymėtame ruože atlikus lenkimą, kišenės patuštėti gali 170-230 eurų, o vairuotojo pažymėjimas privalomai atimamas 3-6 mėnesiams.

Specialiųjų tarnybų automobiliai, važiuojantys su įjungtais švyturėliais ir garsiniais signalais gali nepaisyti kai kurių KET reikalavimų. Šiomis išlygomis pasinaudoti galima tik tada, kai tai nekenkia eismo saugumui, ir įsitikinus, kad pareigūnams duodamas kelias.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA