„Naktinių diskotekų” neapsikentęs kaunietis kreipėsi net į policiją: Laisvės alėjoje irgi gyvena žmonės | Kas vyksta Kaune

„Naktinių diskotekų” neapsikentęs kaunietis kreipėsi net į policiją: Laisvės alėjoje irgi gyvena žmonės

Asociatyvi / "Kas vyksta Kaune" nuotr.

Naktimis garsiai aidintis Laisvės alėjos fontanas kauniečius ne tik vertė iš lovų, tačiau ir vedė iš proto. Karštomis vasaros naktis nė lango negalėję atsidaryti Kauno centro gyventojai kreipėsi ir į policiją, ir į savivaldybę, tačiau trankią fontano muziką naktimis teko klausyti visą savaitę.

„Norėčiau informuoti dėl Laisvės al. ir S. Daukanto g. sankryžoje esančio fontano. Gražu, kad jis gražiai šviečia ir kas valanda groja muzika. Tačiau yra tikrai nenormalu ir jau į jokius rėmus netelpa, kai tos dainos groja 1 val., 2 val. nakties. Juk yra ramybės laikas, nuo 22 val. kada negali net namie garsiau muzikos klausyti”, – neapsikentęs garsios fontano muzikos penktadienį į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi S. Daukanto gatvės gyventojas.

Vyras atkreipė dėmesį, kad miesto centre yra ne tik parduotuvės ir ofisai, kuriems naktį muzika netrukdo, tačiau Laisvės alėjoje gyvena žmonės, kuriems norisi ramybės, o ne fontano muzikos.

„Prieš 4 val. ryto jau į kitą kambarį nuėjau, nei lango atsidarysi, nieko, kam ji reikalinga, ta muzika naktį”, – piktinosi kaunietis.

Į redakciją kreipęsis vyras esą nuolatinis S. Daukanto gatvės gyventojas, tačiau pernai tokios garsios muzikos naktinis nebuvo girdėti. „Dabar muzika grojo visą savaitę, galvojau, kad gal eksperimentas kažkoks, gal dar kažkas”, – pasakojo vyras ir teigė dėl viešos tvarkos pažeidimo kreipęsis ne tik į savivaldybę, bet ir policiją.

„Naktinių diskotekų” neorganizuos

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, paprastai fontanas Laisvės alėjoje darbo dienomis groja nuo 9 iki 21 valandos. Penktadieniais ir šeštadieniais – iki 23 val.

„Muzika kiek ilgiau grojo tik praėjusią savaitę, kai jis buvo vėl įjungtas po techninių problemų dėl elektros sutrikimo. Į šią situaciją buvo operatyviai sureaguota ir užsilikusi programinė klaida iškart ištaisyta. Dėkojame pranešusiems apie šį atvejį”, – teigė A. Pakalniškis.

Anot jo, dabar fontano muzika girdima tik numatytomis valandomis. „Tikrai nesirengiame organizuoti „naktinių diskotekų” ir ateityje. Atsiprašome gyventojų, jei naktį neplanuotai nuskambėjusi muzika sutrikdė jų ramybę ir miegą. Praėjusiais metais fontanas po vidurnakčio negrojo, neplanuojame to ir ateityje”, – pridūrė A. Pakalniškis.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad po grandiozinio atsinaujinimo pasikeitus Laisvės alėjos veidui, ryškiausiu jos simboliu vėl tapo pagrindinis miesto fontanas, jis šiemet savo purslais kauniečius džiugina nuo gegužės 28 dienos.

Miesto simbolis ne tik šoka, groja, stebina šviesų, muzikos bei vandens srovių šou, tačiau turi ir unikalią, Lietuvoje dar nenaudotą dūmų technologiją, kuri išskirtiniu efektu papildo grojančias dainas. Dūmų technologija skirta ne tik įspūdžiui sukurti – karštomis vasaros dienomis ši migla gaiviai vėsina praeivius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA