„Volkswagen“ autobusiuko manevras per dvigubą ištisinę privertė išsižioti | Kas vyksta Kaune

„Volkswagen“ autobusiuko manevras per dvigubą ištisinę privertė išsižioti

Kai kurie vairuotojai gali ir nesutikti, bet lenkimas – vienas sudėtingiausių ir pavojingiausių manevrų. Grubius Kelių eismo taisyklių pažeidimus antradienio rytą užfiksavo ir „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

„Atsargiai. Sukilėlių prospekte pavojingas vairuotojas. Šiandien 8.20 val. lenkė kirsdamas dvigubą ištisinę liniją sankryžoje per perėją“, – įamžintus manevrus komentavo skaitytojas.

Kaip matyti užfiksuotame vaizdo įraše, „Volkswagen“ vairuotojo veiksmai galėjo sukelti nemenką eismo įvykį. Neapdairaus vairavimo metu, transporto priemonė kirto dvigubą ištisinę juostą, nė nestabtelėjo prieš sankryžą ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą – laimei, pėsčiųjų perėjoje nebuvo žmonių.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad lenkimas vietose, kuriose KET draudžia lenkti, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET ar pavojingą situaciją sukėlęs pažeidimas užtraukia 170-230 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 3-6 mėnesiams. Neturintiems teisės vairuoti, bauda didesnė – 300-600 Eur.

Chuliganiškas vairavimas užtraukia 450-550 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 1-2 metams. Neblaiviems vairuotojams bauda didesnė – 750-1000 Eur.

Pagrindinė taisyklė, kai tai leidžia KET, lenkiant kitą transporto priemonę – netrukdyti ir nekelti pavojaus kitiems. Eimo dalyviams patariama apsidairyti ir įsitikinti, ar iš priekio neatvažiuoja automobilis, ar nelenkia kitas vairuotojas. Taip pat manevras turi būti kuo trumpesnis, o greitis didinamas vos tik atsiradus progai aplenkti. Be to, atlikus manevrą, svarbu kuo greičiau grįžti į savo juostą.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA