Lauko terasų sezonas: kaip apsisaugoti nuo vėjo, lietaus, saulės ar šalčio? | Kas vyksta Kaune

Lauko terasų sezonas: kaip apsisaugoti nuo vėjo, lietaus, saulės ar šalčio?

„Tentukas.lt“ / Organizatorių nuotr.

Sugrįžtant šiltajam metų laikui, daugelis nuosavų namų, sodybų bei lauko kavinių savininkų ruošiasi pradėti išsiilgtą lauko terasos ar pavėsinės sezoną. Visgi, laiką lauke leisti mėgstančių gyventojų kasmet laukia vis tas pats iššūkis – permainingi ir sunkiai prognozuojami pavasario bei vasaros orai. Tad kaip efektyviai apsisaugoti nuo vėjo, lietaus, šalčio ar sniego ir užtikrinti maksimalų kasdieninį komfortą savojoje lauko erdvėje?

Laisvalaikis terasoje – visus metus

Apsauginius lauko terasų bei pavėsinių sprendimus diegiančios įmonės „Tentukas.lt“ direktorius Mantas Kasulaitis pažymi, jog modernių sprendimų pagalba, šiandien lauko terasa ar pavėsinė gali būti pritaikyti visiems metų laikams.

„Vienas patogiausių, savo naudą jau įrodžiusių būdų lauko terasai ar pavėsinei apsaugoti – skaidrūs tentai. Tai gerokai pigesnis, lengviau įrengiamas ir naudoti patogesnis sprendimas nei stiklas, apsaugantis terasą, jos medieną ir joje laisvalaikį leidžiančius žmones nuo lietaus, vėjo, sniego, rudeninių lapų ar net gyvūnų. Na, o įsigijus lauko šildytuvą, skaidriu, aukštos kokybės tentu apsaugotoje terasoje laiką leisti galima net ir žiemą“, – teigia „Tentukas.lt“ vadovas.

Specialisto teigimu, skaidrūs, iš PVC medžiagos gaminami tentai pastaraisiais metais išpopuliarėjo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio valstybėse. Ypač – permainingu klimatu išsiskiriančioje Skandinavijoje. Šio sprendimo pavėsinėms ir lauko terasoms populiarumą lemia ne tik priimtina kaina bei vizualiai patraukli išvaizda, bet ir itin patogus naudojimas. Susidūrus su prastomis oro sąlygomis tentai greitai ir lengvai gali būti nuleidžiami į apačią, taip apsisaugant nuo kritulių, vėjo ar šalčio, o esant geram orui –suvyniojami į viršų, pavėsinę ar terasą paliekant visiškai atvirą.

Terasos ir lauko pavėsinės / Organizatorių nuotr.

„Daugelis pavėsinių ar lauko terasų turėtojų susiduria su lauko medienos nusidėvėjimo problema. Permatomi tentai pasitarnauja ir šioje srityje. Jie apsaugo medieną nuo kritulių ir taip užtikrina jos ilgaamžiškumą. Iš kokybiškų medžiagų pagaminti tentai gali būti naudojami ištisus metus, o dėl savo apsauginių savybių jie patikimai tarnaus ne vienerius metus. Turime pavyzdžių, kuomet tentai be priekaištų atrodo net ir po 10 metų“,  – sako „Tentukas.lt“ direktorius.

Prioritetas – medžiagos kokybė

Paklaustas, kaip pasirinkti tentus pavėsinei ar terasai, M. Kasulaitis akcentuoja medžiagų kokybę ir individualų pritaikymą kiekvienam konkrečiam statiniui.

„Kiekvienas statinys reikalauja skirtingų sprendimų, bet visiems jiems apsaugoti būtina kokybė. Kadangi visos pavėsinės yra skirtingos, mes tentus gaminame tik pagal individualų kiekvieno kliento užsakymą. Skaidraus tento apvadus galima rinktis iš didelės spalvų paletės, nors šiandien populiariausia ruda spalva. Naudojame pasaulyje geriausią, skaidrų japonišką tentą, kurį importuojame patys. Na, o spalvotus tentus gauname iš gamintojo Vokietijoje – „Serge Ferrari“ grupės. Dėka 15 metų patirties, savo gaminiams užtikriname aukščiausią kokybę“, – sako verslininkas.

Terasos ir lauko pavėsinės / Organizatorių nuotr.

Užsakyti tentus pavėsinėms ar lauko terasoms įmonėje „Tentukas.lt“ galima ištisus metus – tiek nuotoliniu būdu, tiek susitinkant su įmonės atstovu. „Tentukas.lt“ meistrai turi sukūrę sistemą, padedančią visus tentų užsakymo ir įrengimo procesus atlikti nekontaktuojant. Gavę objekto nuotraukas specialistai atlieka konkrečios pavėsinės ar terasos brėžinį ir klientui pateikia aiškias instrukcijas, kaip paprastai ją išmatuoti. Pagaminti tentai bei jų įrengimo tekstinė ir vaizdinė instrukcija užsakovui perduodami per kurjerį.

Lietuvoje sėkmingai veikianti ir savo gaminius į užsienio šalis eksportuojanti įmonė „Tentukas.lt“ klientams siūlo tentus namų pavėsinėms ir terasoms, lauko kavinių terasoms, transportui, puspriekabėms, priekaboms, laivams, reklaminiai tentai lauko reklamoms. Taip pat, stogelius ir įvairius kitus iš tentų gaminamus sprendimus, atliekamas įvairių tentų remontas.

Daugiau informacijos apie sprendimus lauko terasoms bei pavėsinėms ir kitas įmonės teikiamas paslaugas galima rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA