LSMU slaugos fakulteto studentai atsiskaitymo metu sulaukė policijos apsilankymo | Kas vyksta Kaune

LSMU slaugos fakulteto studentai atsiskaitymo metu sulaukė policijos apsilankymo

Skaitytojų nuotr.

Kauniečiai pasidalijo nuotraukomis iš LSMU slaugos fakulteto, kuriame atsiskaitymo metu apsilankė policijos pareigūnai, kaip teigia studentai, dėstytoja surengė kontaktinį atsiskaitymą, nes nuotoliniu būdu atsiskaitant studentų rezultatai esą buvo per geri. Internautai spėliojo, ar tai negali būti dar viena balandžio 1-osios melagiena.

„Padėkite susigaudyti ar tai melagiena – kauniečių teigimu, šiandien, balandžio 1-ąją, į Lietuvos sveikatos mokslų universitetą buvo iškviesti policijos pareigūnai dėl neva karantino reikalavimų pažeidimo – didelėse grupėse rašytas atsiskaitymas. Deja, neturime nei tikslaus laiko, nei fakulteto adreso, į kurį galėjo vykti pareigūnai“, – rašė kauniečiai.

Susisiekti su universiteto atstovais nepavyko, tačiau LSMU universitete besimokantys studentai patvirtino, kad pareigūnai buvo atvykę į slaugos fakultetą, kur jie buvo iškviesti rašyti atsiskaitymą.

„Studentai rašė atsiskaitymą nuotoliniu būdu, tačiau „per gerai“ parašius jį, dėstytoja pareikalavo, kad atsiskaitymas būtų rašomas kontaktiniu būdu. Patys studentai ir iškvietė policiją, nes juk karantinas, negali vykti tokie dalykai ir dar klinikų teritorijoje“, – situaciją komentavo universiteto studentai.

Informaciją patvirtino ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė, ji informavo, kad policijos pareigūnai 9.42 val. gavo iškvietimą į vieną iš Kauno universitetų , kuriame, neva nesilaikoma karantino sąlygų.

„Atvykus pareigūnams, auditorijoje sėdėjo asmenys, kurie dėvėjo apsaugines kaukes, laikėsi atstumo, buvo nustatyta, kad auditorijoje vyksta klinikinis saugos įgūdžių atsiskaitymas. Pabendravus su dėstytoja ir katedros vedėja, buvo paaiškinta, kad numatytos praktikos, kurias yra patvirtintos rektoriaus įsakymu“, – apie įvykį kalbėjo O. Vaitkevičienė.

Anot policijos atstovės, įvykio vietoje buvo pateikti visi dokumentai, tarp kurių ir rektoriaus įsakymas ir lankomumo sąrašai bei kiti dokumentai. Surinkta pateikti teritoriniam policijos komisariatui kur pareigūnai peržiūrės ir spręs ar buvo laikomasi visų karantino reikalavimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA