Atsakė į klausimą, kokia vakcina šią savaitę skiepijami kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Atsakė į klausimą, kokia vakcina šią savaitę skiepijami kauniečiai

Asociayvi /DELFI nuotr.

Praeitą savaitę Sveikatos apsaugos ministerija priėmė sprendimą leisti žmonėms pasirinkti, kokio gamintojo vakcina skiepytis. Tiesa, rinktis galima tik iš tų vakcinų, kurios tuo metu yra prieinamos vakcinavimo centre. Ir nors pirmadienį Kauną pasiekė nauja „BioNTech“ – „Pfizer“ gamintojo vakcinų siunta, galimybę rinktis būtent šią vakciną turės ne visi.

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo Kaune vakcinavimo procesą organizuojančios įstaigos Kauno miesto poliklinikos  vadovas Paulius Kibiša, didžioji dalis Kauną pasiekusios naujos „BioNTech“ – „Pfizer“ siuntos bus skirta revakcinacijai, todėl atsisakiusiems skiepytis daug aistrų dėl patikimumo sukėlusia „AstraZeneca“ vakcina, greičiausiai teks dar šiek tiek luktelėti, kol atkeliaus naujos siuntos.

P. Kibiša sakė, kad nauja tvarka, pagal kurią leidžiama žmonėms pasirinkti, kuria vakcina skiepytis, vakcinavimo proceso organizavimą daro sudėtingesnį, tačiau su nauja užduotimi susidorojama.

„Labai rekomenduojame žmonėms registruotis vakcinacijai internetu, užpildant pateiktą formą. Reaguodami į situaciją įdiegėme naujas registracijos skiltis, kad žmonės turėtų galimybes iš anksto pasirinkti, kuria vakcina pageidauja skiepytis“, – portalui sakė jis.

Registracijos formą galite rasti čia.

P. Kibiša teigė, kad net jei žmogus yra registruotas vienai vakcinai, atvykęs į centrą, jei yra laisvų kitos pageidaujamos vakcinos dozių, galimybę rinktis turi. „Mes mielai sudarysime galimybę rinktis, jei tik turėsime pakankamus kiekius vakcinų“, – teigė vadovas.

Kaip ir anksčiau, P. Kibiša teigė įsitikinęs, kad „AstraZeneca“ vakcina yra patikima ir jau po pirmojo skiepo sukuria imuninės sistemos atsaką, sauganti nuo sunkių COVID-19 formų ir gresiančių šios ligos komplikacijų.

Pirmadienį, rodydami pasitikėjimo pavyzdį visuomenei, „AstraZeneca“ vakcina pasiskiepijo LR Prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, šalies Premjerė Ingrida Šimonytė bei Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Apie tai, kad antradienį skiepysis „AstraZeneca“ vakcina pranešė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri anksčiau džiaugėsi, kad abu jos vyresnio amžiaus tėvai buvo paskiepyti „BioNTech“ – „Pfizer“ vakcina, nes tuo metu būtent ja buvo skiepijami kauniečiai.

„Skiepysiuos ta vakcina, kuri tuo metu bus“, – anksčiau portalui yra sakiusi kaunietė ministrė, kuri skiepą „AstraZeneca“ pasirinko, solidarizuodamasi su pavyzdį rodančiais valdančiaisiais politikais. Ministrės atstovai pranešė, kad J. Šiugždinienė, kartu su kitais politikais ir Vyriausybės nariais, bus paskiepyta antradienį Vilniaus miesto savivaldybėje.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad kovo 22 d. Lietuvą pasiekė didžiausia „BioNTech“ – „Pfizer“ siunta nuo pat tiekimo pradžios – daugiau, kaip 43 tūkst. dozių (įprastai pirmadieniais į mūsų šalį atkeliauja iki 30 tūkst. dozių). Paskutinioji „AstraZeneca“ siunta atvežta penktadienį ir buvo triskart mažesnė nei prieš tai – nesiekė 5 tūkst. dozių. Kaip skelbta praėjusią savaitę, iš paskutiniosios „BioNTech“ – „Pfizer“ siuntos Kauną pasiekė per 6,7 tūkst. injekcijų.

Kaune vakcinavimo procesas šiuo metu vykdomas tik naujoje ledo arenoje adresu Kovo 11-osios g. 26. „Kol kas nusprendėme Kauno centrinio pašto pastate veiklos nedubliuoti, bet jei didės vakcinų kiekiai, pasiliekame šias patalpas pajėgumų didinimo rezervui“, – sakė P. Kibiša.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA