Koronaviruso sąmokslo teorijų akivaizdoje – G. Nausėdos kritika sveikatos apsaugos ministrui | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso sąmokslo teorijų akivaizdoje – G. Nausėdos kritika sveikatos apsaugos ministrui

BNS 2021/02/17 20:41
Asociatyvi / LR Prezidento kanceliarijos / Roberto Dačkaus nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako pasigendantis nuoseklesnės komunikacijos iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, ypač reaguojant į klaidinančią informaciją dėl vakcinų.

„Žmogus stengiasi, žmogus dirba daug, galbūt stokoja konkrečios patirties dirbdamas šiame sektoriuje. Tačiau, galbūt, pasigesčiau tokios nuoseklesnės komunikacijos, ypatingai komunikacijos tose srityse, kuriose tikrai Sveikatos apsaugos ministerijos balsas turi skambėti pakankamai garsiai, ypač kuomet mes kalbame su atvira dezinformacija: ir su nihilizmu skiepų atžvilgiu, ir su visokiomis klaidingomis teorijomis, kurios yra platinamos“, – interviu Delfi trečiadienį sakė G. Nausėda.

Anot jo, sveikatos ekspertai ir kiti ištekliai turi būti panaudoti tam, kad ministerija „tikslingai ir nuosekliai vykdytų savo funkcijas“.

„Manau, kad viskas pamažu susitvarkys. Iš tikrųjų, buvo tam tikrų nesusipratimų ir vakcinavimo eiliškumą nustatant, ir karantino sąlygas keičiant. Klaidos tam ir yra, kad iš jų būtų mokomasi“, – kalbėjo prezidentas.

Kalbėdamas apie valdančiąją daugumą, prezidentas savo santykius su ja vadino „normaliais ir dinamiškais“ ir nepaisant kai kurių įtampų sako, jog kontaktas su premjere Ingrida Šimonyte „šlifuojasi ir tampa dalykiškas, normalus“. Pasak jo, dažniausiai nuomonių skirtumų kyla būtent dėl pandemijos valdymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA