Birštonas laukia pacientų pokovidinei reabilitacijai | Kas vyksta Kaune

Birštonas laukia pacientų pokovidinei reabilitacijai

Birštono savivaldybės nuotr.

Trys Birštono sanatorijos „Eglės sanatorija“, „Tulpės“ ir „Versmė“ reabilitacijai jau priima pacientus po vidutinės ar sunkios COVID-19 ligos formos. Tokiems pacientams rekomenduojamas 5-14 dienų reabilitacijos laikotarpis. Reabilitacija po vidutinės ar sunkios COVID-19 ligos skirta asmenims, kurie yra pasveikę po ligos, nekarščiuoja, nevartoja antipiretikų bei turi gydytojo patvirtintą pažymą apie pasveikimą.

Pasak „Eglės sanatorijos“ komunikacijos specialistės Rūtos Daunoravičiūtės, atvykti galima sanatorinio gydymo programai.

„Gydytojas konsultacijos metu individualiai parenka ir pritaiko geriausiai tinkančias procedūras bei reikalingus tyrimus. Tiesa, kol galioja patekimo į kitas savivaldybes apribojimas, norintiems atvykti reikalingas šeimos gydytojo siuntimas. Mūsų užsakymo skyriaus darbuotojai mielai paaiškins, ko imtis, kad klientas galėtų atvykti sveikatintis nepažeisdamas tuo metu galiojančių Vyriausybės reikalavimų“, – pranešime žiniasklaidai teigia R. Daunoravičiūtė.

„Tulpės“ sanatorijos programos parengtos atsižvelgiant į PSO rekomendacijas, Lietuvos reabilitologų, psichologų, psichoterapeutų draugijų pasiūlymus. Rekomenduojama gydymosi trukmė nuo 7 iki 14 parų.

Programą sudaro trijų kartų speciali subalansuota dietinė mityba bei apgyvendinimas vienviečiame kambaryje bei gydytojo reabilitologo konsultacija, kurios metu įvertinus paciento sveikatos būklę bus sudaromas gydymo planas su 4 procedūromis į dieną, paskirti kiti papildomi tyrimai ir specialistų konsultacijos.

Pacientas atvykdamas privalo atsivežti medicinos dokumentų išrašą iš šeimos gydytojo arba iš stacionarinės gydymo įstaigos, kurioje gydėsi.

Pasak sanatorijos „Versmė“ direktorės Rasos Noreikienės, sanatorija laukia visų, kurie yra pasveikę po ligos, nekarščiuoja, nevartoja antipiretikų bei turi gydytojo patvirtintą pažymą apie pasveikimą su kodu Z86.18.

„Kiekvienam atvykusiam klientui yra atliekamas sveikatos būklės įvertinimas, reabilitacijos procedūros parenkamos pagal esamą paciento sveikatos būklę, atsižvelgiama į gretutines ligas“, – teigia sanatorijos „Versmė“ direktorė R. Noreikienė.

Visos sanatorijų programos yra pritaikytos asmenims, kurie jaučia liekamuosius reiškinius po persirgtos infekcijos. Programos apima plaučių, rijimo, kalbos, miego, raumenų ir kognityvinių funkcijų atstatymą, judėjimo sistemos sutrikimų, rankų drebėjimo, nuovargio, nerimo, įtampos, nuotaikų svyravimo ir galvos skausmo šalinimą bei emocinės būsenos stabilizavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA