Dalinasi kauniečiai: išeiti iš parduotuvės apsipirkus – tik po apsaugos darbuotojos leidimo | Kas vyksta Kaune

Dalinasi kauniečiai: išeiti iš parduotuvės apsipirkus – tik po apsaugos darbuotojos leidimo

Šeštadienį viešoje erdvėje išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas pirkėjams nemalonus incidentas Vaišvydavos „Iki“ parduotuvėje. Pilnus krepšius gėrybių prisikrovę ir už jas jau atsiskaitę pirkėjai iš parduotuvės esą neišleidžiami, čia įvesta nauja tvarka – laukti, kol susidarys grupelė žmonių, mat iš parduotuvės išeiti galima tik būryje.

„Iki parduotuvės apsaugininkė susigalvojo naują tvarką, kurios metu apsipirkus iš parduotuvės išeiti galima tik jai leidus. Žmonės su pirkiniais priversti būriuotis, nes apsipirkę negali iš karto palikti parduotuvės“, – piktinasi šeštadienio popietę parduotuvėje „Iki“ apsilankę kauniečiai.

Kaip įamžinta vaizdo medžiagoje, dalis pirkėjų net nesupranta kas vyksta, o norą išeiti iš parduotuvės ignoruoja čia pat stovinti apsaugos darbuotoja. Ne gana to, vieną vyriškį ji sugriebia ir neleidžia palikti parduotuves. Tarp ju kyla konfliktas, kuris užfiksuotas kauniečio vaizdo įraše.

Išplatintą vaizdo įrašą pamatę kauniečiai prisipažino atsidūrę tokioje pačioje situacijoje. „Dabar puikus metas tokiems pasireikšt, dideliais viršininkais pasijaust. Aš irgi apsipirkus turėjau laukt kol prisirinks daugiau žmonių, kurie norėtų išeit iš parduotuvės, nes pareiškė, kad durų čia kiekvienam nedarinės“, – teigė moteris.

Internautų ir nuolatinių Vaišvydavos „Iki“ pirkėjų teigimu, tai jau ne pirmas kartas, kai vaizdo medžiagoje matoma apsaugos darbuotoja konfliktuoja su pirkėjais.

„Čia jau ne pirmas kartas, kaip ši apsaugos darbuotoja puldinėja ant žmonių. Ar ne laikas parduotuvės administracijai atsižvelgti į jos psichinę būklę?“, – piktinosi kauniečiai.

Incidentą tiria

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo „Iki“ Komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, klientų srautai pagal Lietuvos teisės aktų reikalavimus yra ribojami, t.y. prekybos vietoje vienam žmogui turi būti skiriama ne mažiau nei 15 kv. metrų. Taigi yra ribojamas patekimas į prekybos centrą, o ne atvirkščiai.

„Šis minimas incidentas, pagal preliminarią informaciją, kilo, kai vienas klientas nepaklausė apsaugos darbuotojo luktelėti prie įėjimo kol išeis kiti klientai iš parduotuvės, elgėsi agresyviai, pastūmė apsaugos darbuotoją ir pateko į prekybos centrą.

Buvo iškviesta policija. Tam, kad asmuo nepasišalintų iki atvykstant policijos pareigūnams, buvo užvertos įėjimo durys. Tačiau jau netrukus jos buvo atidarytos, nes susidarė eilė klientų norinčių išeiti. Deja, tuo metu pavyko pasišalinti ir galimam pažeidėjui“, – incidento aplinkybes pasakojo V. Budrienė.

„Iki“ Komunikacijos vadovė atsiprašo pirkėjų dėl šio incidento. „Įvykį nuodugniai tiriame, analizuosime ir kalbėsime apie šį incidentą tiek su įmone, iš kurios perkame apsaugos darbuotojų paslaugas, tiek su mūsų „Iki” darbuotojais“, – pridūrė ji.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad karantino laikotarpiu parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose ir teritorijose šalia jų turi būti užtikrinamas 15 kvadratinių metrų prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo.

Būtina užtikrinti srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

Šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse leidžiama užpildyti ne daugiau kaip 20 procentų visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų, neįskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų transporto priemonių stovėjimo vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA