Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu paskirtas A. Dulkys – Kas vyksta Kaune

Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu paskirtas A. Dulkys papildyta

ELTA 2020/12/16 14:42

Trečiadienį Ingridos Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas paskyrė sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Vyriausybė taip pritarė siūlymui, kad į Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centrą būtų deleguojami ministerijų kancleriai arba ministerijų viceministrai.

„Esant ekstremaliajai situacijai dėl pavojingos ar ypač pavojingos užkrečiamosios ligos, atsakingoji institucija yra Sveikatos apsaugos ministerija. Atsižvelgiant į tai, kad ekstremalioji situacija paskelbta dėl ypač pavojingos COVID-19 užkrečiamosios ligos, valstybės operacijų vadovu tikslinga skirti sveikatos apsaugos ministrą“, – Vyriausybės posėdyje teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministrų Kabinetas taip pat pritarė siūlymui, kad į A. Dulkio vadovaujamą Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centrą būtų deleguojami ministerijų kancleriai arba ministerijų viceministrai.

I. Šimonytė: komunikacija turi keistis

Premjerė Ingrida Šimonytė Vyriausybės posėdyje teigė, kad operacijų vadovu A. Dulkys tapo dėl techninių sprendimų priėmimo priežasčių.

„Akivaizdu, kad kritikavome nemažai tai, kas buvo buvusios Vyriausybės. Bet yra labai objektyvūs dalykai, kurie šiuo atveju yra svarbus. Yra labai daug techninio srauto, susieti su klausimais, koks įstaigos vadovas turėtų, kokį srautą valdyti. (…) Jeigu Vyriausybėje kažkas priima tuos techninius sprendimus, kažką išduoti iš sandėlio ar panašius dalykus, tai mes tiesiog pratęsime labai laiką, kai sprendimai jau turi būti priimti“, – Vyriausybės posėdyje teigė ji.

Pasak I. Šimonytės, skirtingai nei buvusi Vyriausybė, už komunikaciją bus atsakingas ne vien operacijų vadovas, bet ir visi likusieji Ministrų Kabineto nariai.

„Kita vertus, reikia sutarti dėl komunikacijos. Komunikacija dėl situacijos valdymo neturėtų būti, kokia ji buvo ankstesnėje kadencijoje, kai sveikatos apsaugos ministras, būdamas ir operacijų vadovu, visais klausimais komentuodavo ilgas valandas.

Mums reikia rasti labai aiškų komunikavimo būdą, kai kiekviena institucija geriausiai žino (savo sritį – ELTA). Aušrinė Armonaitė – apie paramą verslui, Monika Navickienė – apie subsidijas už prastovas, Jurgita Šiugždinienė – apie švietimo sritį ir t.t. Tiesiog kad informacija būtų pateikta tų žmonių, kurie tą informaciją ir valdo, ir yra už šią sritį atsakingi. O operacijų vadovas dirbtų tai, ką jam iš tikrųjų ir reikia daryti valdant operaciją sveikatos srityje“, – teigė ji.

ELTA primena, kad Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo poziciją užėmė buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Tuo metu premjerė I. Šimonytė ne kartą yra minėjusi, kad ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo poziciją naujojoje Vyriausybėje turėtų užimti ministras pirmininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA