Kauniečiai piktinasi dėl elektros gedimų: kaip dirbti nuotoliniu būdu? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai piktinasi dėl elektros gedimų: kaip dirbti nuotoliniu būdu? elektros neteko apie 18 tūkst. Kauno vartotojų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Trečiadienio rytą keli Kauno mikrorajonai skendėjo tamsoje, o nuotolinių būdu besimokančių ir dirbančių kauniečių skundai užgulė naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją. Tiesa, elektros gedimas, anot „Ignitis grupės“, jau sutvarkytas, bet miestiečius toliau glumina su elektros dingimu susiję interneto trikdžiai.

Kauniečių teigimu, šįryt elektros tiekimas buvo nutrūkęs V. Krėvės prospekte, Partizanų gatvėje, Kalniečių gatvėje, Šiaurės prospekte ir kt. Portale eso.lt esantis elektros atjungimų žemėlapis taip pat nusidažė raudona spalva, čia buvo užfiksuoti gyventojų pranešimai apie elektros tiekimo sutrikimus.

Elektros sutrikimai Kaune / ESO nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipęsis Dainavos mikrorajono gyventojas tvirtina, kad panašūs elektros gedimai savaitės bėgyje kartojasi nebe pirmą kartą, o nuotoliniu būdu dirbti tampa neįmanoma, ką kalbėti apie namuose besimokančius vaikus. Panašų nusiskundimą išreiškė ir Kalniečių mikrorajono gyventoja. „Jei jau per karantiną visus priverčia dirbti nuotoliniu būdu, galbūt galėtų užtikrinti nors normalų elektros ir interneto tiekimą?!“, – nuogąstavo skaitytoja.

Kaip naujienų portalui nurodė „Ignitis grupės“ Ryšių su visuomene projektų vadovas Tadas Markevičius, šįryt keliuose Kauno mikrorajonuose dingusi elektra – trumpalaikis gedimas, o pusvalandžio bėgyje elektrą atgavo beveik visi vartotojai.

Pasak T. Markevičiaus, elektros dingimo problema buvo iš „Litgrid“, Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus, pusės. „Įvyko autotransformatoriaus atsijungimas, tačiau pagal turimus duomenis, elektros tiekimas buvo atstatytas per gerą pusvalandį. Atsijungimas stebimas 8.48 val., o 9.25 val. vartotojai jau turėjo elektros tiekimą.“

Papildyta 12.21 val.

Elektros neteko apie 18 tūkst. Kauno vartotojų

Šiandien ryte 8.48 val. atsijungė Lietuvos perdavimo tinklo operatoriaus „Litgrid“ Kauno pastotėje esantis galios autotransformatorius. Dėl šio įrenginio atsijungimo trisdešimt penkioms minutėms be elektros liko apie 18 tūkstančių ESO klientų elektros vartotojų Kauno mieste ir rajone, tarp kurių ir Kauno laisvos ekonominės zonos įmonės. Autotransformatorius buvo operatyviai įjungtas, incidento priežastys tiriamos, rašoma „Litgrid“ pranešime žiniasklaidai.

„Šį rytą 8.48 val. sistemoje fiksavome gedimą – atsijungė Kauno pastotėje esantis 330/110/10 kV autotransformatorius. Operatyviai reagavome į gautą signalą ir jau 9 val. įjungėme įrenginį atgal į tinklą. Autotranformatoriaus veikla buvo visiškai atstatyta 9.23 val. Atsiprašome visų elektros vartotojų už patirtus nesklandumus. Šiuo metu vykdome tyrimą ir dėsime visas pastangas, kad būtų kuo greičiau nustatytos gedimo priežastys ir imtasi visų reikiamų veiksmų, kad jos nepasikartotų“, – sako l. e. p. „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorius Valdas Bancevičius.

Pasak jo, tai yra pirmasis atsijungimas Kauno pastotėje per keletą metų. Šiuo metu jau yra sudaryta ekspertų komisija, kuri tirs įvykį, nustatys jo priežastis ir teiks rekomendacijas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA