Raginimai likti namuose nė motais: Visų Šventųjų dieną Kauno kapinėse sužibo žvakelių jūra | Kas vyksta Kaune

Raginimai likti namuose nė motais: Visų Šventųjų dieną Kauno kapinėse sužibo žvakelių jūra

R. Tenio nuotr.

Į raginimą per ilgąjį Vėlinių savaitgalį likti namuose gyventojai numojo ranka. Minint Visų Šventųjų dieną Kauno kapinėse sužibo tūkstančiai žvakelių.

[galerija kiek=”16″]

Dėl koronaviruso grėsmės prieš ilgąjį Vėlinių savaitgalį valdžios atstovai ir medikai ragino atidėti artimųjų kapų lankymą bei šeimos susibūrimus. Iš žybsinčių žiburėlių matyti, kad idėjos karantino metu nelankyti kapų miestiečiai atsisakė ir kapinėse būriuotis nepabūgo.

Vis dėlto pagal Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas, gyventojams siūloma atidėti keliones į savivaldybes, kuriose paskelbtas karantinas, esant galimybei į vietą rekomenduojama vykti asmeniniu automobiliu, vengti kelionių troleibusu, autobusu ar traukiniu.

Pažymima, kad žmonėms, esantiems izoliacijoje arba turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.), draudžiama vykti lankyti artimųjų kapus, privaloma likti namuose.

Teritorijose, kur paskelbtas karantinas, kapinėse, kaip ir kitose viešose erdvėse, negalima būriuotis didesnėmis nei penkių žmonių grupėmis, išskyrus šeimos narius. Privalu laikytis ne mažesnio kaip dviejų metrų atstumo tarp žmonių ar žmonių grupių, vengti tiesioginio fizinio kontakto (rankų paspaudimo sveikinantis, apsikabinimų), laikytis asmens higienos reikalavimų.

Aplankius kapus nerekomenduojama vykti į organizuotus giminių susitikimus uždarose patalpose. Rekomenduojama visur laikytis SAM rekomenduojamų prevencijos priemonių: vyresniems nei šešerių metų žmonėms viešose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – medicininę ar tekstilinę veido kaukę, išskyrus taikomas išimtis dėl veido apsaugos priemonių negalią turintiems žmonėms.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad policija savo ruožtu pranešė, kad ilgąjį savaitgalį sustiprins patruliavimą prie kapinių, reguliuos eismą, stebės, kad žmonės nesibūriuotų, dėvėtų apsaugines veido kaukes, laikytųsi saugaus atstumo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA