VMI laukia kauniečių mokesčių: priskaičiuota 5,4 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

VMI laukia kauniečių mokesčių: priskaičiuota 5,4 mln. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad privačios žemės savininkams jau apskaičiuotas už 2020 metus mokėtinas žemės mokestis.

Šiandien išsamios deklaracijos įkeltos į VMI Elektroninio deklaravimo sistemą. Mokesčio sumas gyventojai taip pat gali sužinoti ir prisijungę prie Mano VMI sistemos ar paskambinus telefonu 1882.

Apie 408 tūkst. registruotų Mano VMI ir EDS naudotojų, kurie yra nurodę savo e. pašto adresą sistemose, gaus pranešimus apie jiems suformuotą deklaraciją. Tie žemės savininkai, kurie nėra VMI e. paslaugų naudotojai, žemės mokesčio deklaracijų artimiausiu metu sulauks klasikiniu paštu. Žemės mokestį reikia sumokėti iki š. m. lapkričio 16 d.

„Šiais metais Kauno mieste ir rajone žemės mokestį turėtų sumokėti daugiau nei 88,6 tūkst. gyventojų, kurie savivaldybių biudžetus papildys 4,3 mln. eurų suma. Dar kiek daugiau nei 1,1 mln. eurų turėtų pervesti beveik 2 tūkst. juridinių asmenų“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Planuojama, jog į visų savivaldybių biudžetus 2020 m. bus sumokėta apie 39,4 mln. eurų: apie 33,2 mln. eurų sumokės gyventojai, apie 6,2 mln. eurų – įmonės. 2019 m. apskaičiuota mokesčio suma buvo 39,4 mln. eurų, 2018 m.- 40,28 mln. eurų, o 2017 – 31,4 mln. eurų.

Žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas.

Pažymėtina, kad VMI žemės mokestį apskaičiuoja pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų mokestines vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus , kurie gali svyruoti nuo 0,01 iki 4 proc.

Žemės mokestį galima sumokėti ne tik bankuose (VMI atsiskaitomoji sąskaita atidaryta daugelyje šalies bankų), bet ir pašto skyriuose, MAXIMA LT kasose, „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančiose įstaigose.

Mokant žemės mokestį už kitą asmenį, mokėjimo dokumente svarbu nurodyti žemės savininko vardą, pavardę, asmens kodą bei žemės mokesčio įmokos kodą, kuris yra 3011. Nauji žemės savininkai mokestį moka, jei žemę įsigijo iki birželio 30 d., o įsigiję po liepos 1 d. – žemės mokestį pradės mokėti nuo kitų metų.

Visą aktualią informaciją apie žemės mokestį ir kaip jį sumokėti gyventojai gali sužinoti apsilankę VMI internetinėje svetainėje, taip pat VMI „Youtube“ seminare: Kaip sužinoti savo žemės mokestį?.

Į dažniausiai užduodamus klausimus VMI specialistė atsako VMI „Spotify“ tinklalaidėje, kurią rasite čia. O kilus papildomiems klausimams, galima kreiptis į deklaracijoje nurodytą specialistą, parašyti žinutę per Mano VMI ar į VMI Facebook, paskambinti bendruoju numeriu 1882 (+370 5 260 5060 skambinant iš užsienio).

Gyventojai, kurie yra identifikuoti Mano VMI naudotojai, informaciją, susijusią su žemės mokesčiu, galės gauti automatiniu pranešimu paskambinę numeriu 1882 (arba +370 5 260 5060) ir pasirinkę žemės mokesčio temą. Ši paslauga veiks ir ne darbo metu bei leis sužinoti norimą informaciją nelaukiant eilėje, kol konsultantas atsilieps. Šiuo būdu galima sužinoti mokėtiną žemės mokesčio sumą, įmokos kodą ir terminą, iki kada reikia apmokėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA