Susisiekimo ministerija inicijuoja ilgalaikę programą laivybai Nemunu atnaujinti | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministerija inicijuoja ilgalaikę programą laivybai Nemunu atnaujinti

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Siekdama atnaujinti keleivinę ir krovininę laivybą vidaus vandenų keliais ir ypač Nemunu, Susisiekimo ministerija paskelbė konkursą ilgalaikei laivybos Nemunu atnaujinimo programai (studijai) parengti. Studijos tikslas – numatyti priemones ekonomiškai efektyviai ir darniai keleivinio ir krovininio vidaus vandenų transporto sistemai sukurti.

Rengiant šią studiją bus įvertintas keleivių ir krovinių judėjimo poreikis, laivybos kelių būklė, paslaugų lygis ir plėtros galimybės bei išanalizuota galimybė sukurti darnią, nenuostolingą, konkurencingą turistinio ir krovininio vandens transporto sistemą visame vidaus vandenų kelių tinkle nuo Nemuno aukštupio iki žemupio.

Taip pat bus įvertinta užsienio šalių praktika modernizuojant ir plėtojant vidaus vandenų infrastruktūrą, valdant ir organizuojant keleivių ir krovinių vežimą, rašoma Susisiekimo ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Ilgalaikė laivybos Nemunu atnaujinimo programa (studija) padės kurti efektyvią turistinę ir krovininę vidaus vandenų transporto sistemą. Jos vystymo koncepcija bus rengiama atsižvelgiant į didžiausią ekonominį efektą galinčius duoti rezultatus. Vienas iš studijai keliamų tikslų – nurodyti ir ekonominiais skaičiavimais pagrįsti, kiek lėšų vidaus vandenų transporto sistemos vystymui turėtų skirti viešasis sektorius, t. y., valstybė ir savivaldybės.

Laivybos atnaujinimo studija turės būti parengta per 8 mėnesius.

Ilgalaikės laivybos Nemunu atnaujinimo programos (studijos) parengimo paslaugų pirkimas paskelbtas Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS). Pasiūlymų šiam pirkimui laukiama iki rugpjūčio 18 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA