Gerą darbą padaryti norėję kauniečiai Sargėnuose papuolė į keistą situaciją | Kas vyksta Kaune

Gerą darbą padaryti norėję kauniečiai Sargėnuose papuolė į keistą situaciją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį brangiai atsiėjęs incidentas įvyko Sargėnuose, Vandžiogalos plente. Gatvėje pamestą nešiojamąjį kompiuterį paėmęs kaunietis jį atidavė, kaip paaiškėjo, ne teisėtam įrenginio savininkui. Dabar abu vyrai ieško, kas galėjo begėdiškai pasisavinti vertingą prietaisą, nukentėjusysis apie įvykį sako pranešęs ir policijai.

„Ketvirtadienį su šeima išvažinėjant iš Vandžiogalos plente esančios „Maximos“, vidury sankryžos, ant važiuojamosios dalies pamatėm kompiuterio dėklą su viduje galimai esančiu prietaisu. Eismas apie 18 val. toje vietoje gan didelis“, – pasakojimą pradėjo skaitytojas.

Žmonės nusprendė dėklą paimti, kad kas nepervažiuotų, nes už 50 m esančioje stotelėje įjungtu avariniu signalu stovėjo „Mercedes-Benz“ automobilis. Privažiavę kauniečiai paklausė, ar sustojusieji nieko nepametė – atsakymas buvo „taip taip, tai mūsų“.

„Atidavėm dėklą ir ramiai nuvažiavom. Šiandien sulaukiame skambučio iš policijos, kad užfiksuota mūsų mašina, jog paimame kompiuterį nuo važiuojamosios dalies ir tai, jog kompiuteris tikrajam savininkui negrąžintas“, – netikėtu istorijos posūkiu stebėjosi kaunietis.

Jis ieško apie 17.50-18.05 val. Vandžiogalos plentu pro „Maximą“ važiavusių ir vaizdo registratorius turinčių žmonių. Pagelbėtų ir mačiusieji tuo metu prie stotelės „Sargėnai“ sustojusius automobilius „Mercedes-Benz“ (galimai nelietuviškais registracijos numeriais) bei „Audi A6“.

„Būsim labai dėkingi, nes norėdami padaryti gerą darbą, pakliuvome į nepavydėtiną situaciją. (…) Nemanau, kad policija įtaria mane pasisavinimu, tiesiog pagal paskutinį liudytoją, aš esu tas, kuris kompiuterį paėmė. Tai žinot, keistai atrodo“, – dėl nesusipratimu virtusios geradarystės kvatojo skaitytojas.

Pagalbos prašymu „Facebook“ grupėje „Sargėnai“ ketvirtadienio vakarą pasidalijo ir tikrasis kompiuterio savininkas. Kaip pasakojo vyras, nešiojamąjį įrenginį su dėklu prieš išvažiuodamas iš aikštelės jis paliko tiesiog ant automobilio stogo. Nukentėjusysis patikslino, kad ieškomas stotelėje stovėjęs „Mercedes-Benz“, kurio ekipažas pasiėmė kompiuterį, buvo šviesios spalvos.

Vieta, kurioje pamestas kompiuteris / „Facebook“ grupės „Sargėnai“ nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su prietaisą praradusiu žmogumi, šis patikino, kad apie incidentą šiandien priešpiet pranešta policijai. Nuostoliai vertinami apie 4 tūkst. eurų, mat tai buvo įmonės kompiuteris su specialia programine įranga ir vertingais duomenimis.

Turinčiųjų naudingos informacijos kaunietis prašo susisiekti mob. tel. nr. +370 6 816 2515 arba kreiptis į policiją bendruoju pagalbos numeriu 112.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA