Kauno apskrityje – dar vienas įvežtinis koronaviruso atvejis (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje – dar vienas įvežtinis koronaviruso atvejis (papildyta)

BNS 2020/07/13 11:36
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Du iš penkių per praėjusią parą patvirtintų naujų koronaviruso atvejų yra įvežtiniai, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Vienas įvežtinis atvejis yra iš Uzbekijos, jis nustatytas Kauno apskrityje, kitas – iš Kazachstano, jis nustatytas Vilniaus apskrityje“, – BNS sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Anot jos, iš Uzbekistano atvykusiam šios šalies piliečiui koronavirusas nustatytas po to, kai šia liga susirgo kartu keliavęs kolega.

„Liepos 2 dieną jie atvyko, tačiau nuo liepos 8 dienos jis jau buvo izoliuotas, susirgus kitam tos pačios įmonės darbuotojui, taigi sąlytį turėjusių naujų asmenų nėra“, – aiškino NVSC atstovė.

Iš Kazachstano atvykęs užsikrėtusysis – Lietuvos pilietis.

„Grįžo liepos 3 dieną per Turkiją ir Baltarusiją. Iš Baltarusijos vyko automobiliu su kitu asmeniu, bet kelionės metu abu dėvėjo asmens apsaugos priemones, o laikotarpis buvo dar neužkrečiamasis, nes pirmus simptomus pajuto naktį iš 8 į 9 dieną. (…) Nenustatytas nė vienas aukštos rizikos sąlytį turėjęs asmuo“, – teigė R. Lingienė.

Anot jos, dar trys atvejai fiksuoti taip pat Vilniaus apskrityje.

„Tai dar vienas Rūdiškių gyventojas – prieš tai susirgusios moters kaimynė. Susirūpinimą kelia tai, kad jos vyras dirba tame pačiame „Maximos“ sandėlyje, kur jau buvo nustatyti keli atvejai, bet šis asmuo dar neserga, organizuojamas jo ištyrimas“, – komentavo NVSC Vilniaus departamento direktorė.

„Šios moters sąlytis su prieš tai užsikrėtusia moterimi įvertintas kaip mažos rizikos, nes teigta, kad turėjo dviejų minučių kontaktą tarpduryje, arti nebuvo. Ko gero, buvo pateikti tiesos neatitinkantys duomenys“, – pridūrė ji.

Anot R. Lingienės, ši moteris ėjo į darbą, ten kol kas nustatyti keturi aukštos rizikos sąlytį turėję asmenys, namuose – vienas.

„Dar vienas atvejis nustatytas Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės slaugytojo padėjėjai. Nėra sąlytį turėjusių asmenų, nes ji buvo izoliuota nuo liepos 5 dienos. Turėjo grįžti į darbą, todėl ištirta profilaktiškai“, – aiškino NVSC atstovė.

Pasak jos, su šiuo protrūkiu susiję šeši susirgimai – užsikrėtė keturi pacientai ir du darbuotojai.

„Dar keturi darbuotojai sirgo prieš tai, tai iš viso nuo gegužės mėnesio nustatyta dešimt susirgimų šioje gydymo įstaigoje“, – kalbėjo R. Lingienė.

Penktasis per praėjusią parą patvirtintas koronaviruso atvejis – transporto įmonės darbuotojas, tačiau jo užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios.

„Pirmuosius simptomus pajuto liepos 9 dieną. Užkrečiamuoju laikotarpiu darbe buvo liepos 7 ir 8 dienomis, liepos 9 su šeimos nariais dar keliavo į Lenkiją. Liepos 10 išsityrė ir nustatytas teigiamas atsakymas. (…) Sąlytį turėjo trys šeimos nariai, darbe, pirminiais duomenimis, yra šeši sąlytį turėję asmenys, tačiau jų gali būti ir daugiau“, – komentavo NVSC atstovė.

Papildyta 11.49 val.

Ligoninėse dėl koronaviruso gydoma 13 žmonių

Lietuvos ligoninėse dėl koronaviruso šiuo metu gydoma 13 žmonių, vienas iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

„Iš 13 hospitalizuotųjų su deguonies kaukėmis gydomi du žmonės, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam asmeniui“, – teigė R. Lingienė.

Pirmadienio duomenimis, koronavirusu iš viso Lietuvoje užsikrėtė 1874 žmonės, tebeserga 212 asmenų, 1571 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA