Kauno valstybiniame lėlių teatre – staigmenos mažiesiems gerbėjams | Kas vyksta Kaune

Kauno valstybiniame lėlių teatre – staigmenos mažiesiems gerbėjams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Karantino metu Kauno valstybinis lėlių teatras kantriai laukė galimybės susitikti su savo mažaisiais žiūrovais, o sušvelnėjus jo sąlygoms, ketina nudžiuginti ne tik tradiciniais spektakliais, bet ir naujomis veiklomis.

Birželio mėnesį kiekvieną savaitgalį teatras kvies į laiko patikrintus spektaklius: „Žirafa su kojinėmis“, „Meškiuko gimtadienis“, „Pasakų namai“, „Peliuko pasakų dirbtuvėlė“, „Gulbė – Karaliaus pati“ ir šio sezono naujienas: „Baldis ir Vivaldis“, Pasaulėliai“.

Šį penktadienį, birželio 12 d., 17 val. ir šeštadienį, birželio 13 d., 12 val. įvyks paskutinė 62–ojo sezono premjera „M♥Š“, pasakojanti vienišos mergaitės ir nereikalingu tapusio šunelio istoriją (autorius ir režisierius Andrius Žiurauskas, dailininkė Giedrė Brazytė, kompozitorius Olegas Jerochinas), rašoma Kauno valstybinio lėlių teatro pranešime žiniasklaidai.

Nevengdami scenoje probleminių, skausmingų, tačiau itin aktualių temų, spektaklio kūrėjai kvies vaikus ir suaugusiuosius kalbėtis apie pagarbą gyvybei, atjautą, dėmesingumą, ir tarpusavio santykius, apie gebėjimą mylėti ir prisiimti atsakomybę.

Norėdamas atsidėkoti medikams už pasiaukojimą dirbant koronaviruso pandemijos metu, teatras pakvies Kauno greitosios medicinos pagalbos darbuotojų vaikus apsilankyti premjeriniame spektaklyje.

Įpusėjus birželiui Kauno lėlių teatras savo lankytojams žada malonių staigmenų – kiekvieną trečiadienį, 18.00 val., žiūrovai bus kviečiami į spektaklį teatro salėje arba Miesto sodo teritorijoje, jaukiai ir šeimyniškai praleisti vasaros vakarą.

Nuo birželio 15 iki rugpjūčio 14 d. lėlių teatras lauks 5-8 ir 9-12 m. vaikų kūrybinėje dienos stovykloje. Teatro aktoriai ir patyrusi pedagogė Aurika Navickienė drauge su stovyklautojais kurs spektaklius, gamins lėles, lavins balsą, judesį ir atmintį, ugdys drąsą ir augins pasitikėjimą savimi.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA