Unikalus kauniečio tikslas: sieks per savaitę įveikti visas Kauno maratono distancijas | Kas vyksta Kaune

Unikalus kauniečio tikslas: sieks per savaitę įveikti visas Kauno maratono distancijas

R. Tenio nuotr.

Po pasiekto finišo – naujas startas – bėgimo mėgėjas Rolandas Samajauskas per vieną „Agathum Kauno maratono“ renginį finišo liniją kirto net keturis kartus. 2017 metais jis įveikė 21 km, 10 km, 5 km ir 1,5 km nuotolius, o šiemet bandys nubėgti visas įmanomas distancijas, tarp kurių – ir maratoną.

„Šią idėją sukti galvoje pradėjau prieš kelerius metus. Kauno maratone nubėgau pusmaratonį, 10 km, 5 km ir 1,5 km. Neišėjo nubėgti visų distancijų tik todėl, nes pusmaratonio ir maratono startas duodamas vienu metu“, – sakė R.Samajauskas.

Kadangi Kauno maratonas šiemet bus nuotolinis ir vyks visą savaitę, birželio 1-7 dienomis, nubėgti penkių skirtingų nuotolių per parą kauniečiui nereikės: startus jis galės išsidėlioti jam patogiu metu.

„Šiemet užsiregistravau, kol dar nebuvo karantino ir net galvojau prašyti organizatorių, kad pusmaratonį leistų išbėgti 2 valandomis anksčiau, jog jį prabėgęs galėčiau dalyvauti maratone. O dabar per savaitę galėsiu ramiai susidėlioti laiką ir įveikti visas trasas“, – renginio formatu džiaugėsi R.Samajauskas.

Rolandas Samajauskas / R. Lukoševičiaus nuotr.

Kaip skelbiama Kauno maratono organizatorių pranešime spaudai, 50-mečiui kauniečiui svarbiau įveikti trasą nei pasiekti konkretų laiką. Įveikdamas maratoną bėgimo mėgėjas vadovaujasi trimis taisyklėmis, kurių laikytis rekomenduoja ir kitiems.

„Maratoną bėgant niekada negalima su kuo nors „susiženyti“, kad bėgsime distanciją kartu. Reikia bėgti savo tempu, galima bėgti tai su viena grupele, tai su kita. Antra taisyklė – tinkamai apsirengti. Jei apsirengsi per plonai, tai kūnas daug energijos naudos šildymui, o jei karštą dieną per storai – vėsinimui. Trečia taisyklė – nuo 41 km iki finišo reikia bėgti sparčiai, nes gale stovi fotografai, darantys nuotraukas“, – su šypsena dėstė R.Samajauskas.

Laisvalaikiu vyras ne tik bėgioja, bet ir dažnai važinėja dviračiu. Bėgimo entuziastas džiaugiasi, kad savo idėjomis užkrėtė draugus – Kauno maratone bėgs beveik 30 jo pažįstamų.

Nuotoliniame Kauno maratone prasidės daugiau nei 3000 dalyvių išbandys jėgas šešiose distancijose – „Agathum Kauno maratone“, „Hollister pusmaratonyje“, „Continental 10 km“, „SDG 5 km“, „Toyota 1,5 km“ bei vaikų „Agathum 400 m“ bėgimuose. Beje, renginyje dalyvauti planuoja praėjusių metų čempionai Remigijus Kančys ir Loreta Kančytė, Lietuvos rekordininkas Simas Bertašius, olimpiečiai Marius Žiūkas, biatlonininkas Vytautas Strolia bei gimnastas Rokas Guščinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA