Atsiveria dar viena lietuvių pamėgta atostogų kryptis | Kas vyksta Kaune

Atsiveria dar viena lietuvių pamėgta atostogų kryptis

BNS / Sigita Cimalonskaitė 2020/06/04 19:15
Asociatyvi / M. Jaugelavičiaus nuotr.

Malta ketvirtadienį pranešė, kad nuo liepos 1 dienos bus atidarytas Maltos tarptautinis oro uostas, tikimasi atnaujinti oro susisiekimą su beveik 20 valstybių, įskaitant Lietuvą.

„Kartu su Maltos turizmo ir vartotojų apsaugos ministerija pranešame, jog nuo 2020 metų liepos 1 dienos atnaujinami komerciniai skrydžiai į šalį ir iš šalies, atidaromas Maltos oro uostas. Per pirmąjį etapą bus atnaujintas oro susisiekimas su devyniolika šalių ar jų regionų“, – skelbia Maltos turizmo valdyba, kurios pranešimą cituoja agentūra „Interfax“.

Skelbiama, jog nuo liepos atvykusieji iš Airijos, Austrijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Islandijos, Izraelio, Kipro, Latvijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Slovakijos, Suomijos, Šveicarijos, Vengrijos, Vokietijos, taip pat Sicilijos ir Sardinijos salų Italijoje neprivalės tikrintis dėl COVID-19 ir karantinuotis, kadangi šios šalys pateko į vadinamųjų „saugių koridorių“ sąrašą.

„Saugių koridorių“ koncepcija reiškia, kad tarp šalių, kuriose COVID-19 padėtis yra panaši, yra atveriamos sienos, teigiama pranešime.

Malta pradėjo laipsniškai švelninti dėl koronaviruso pandemijos įvestus apribojimus gegužės pradžioje – pradėjo dirbti ne pirmo būtinumo prekių parduotuvės, automobilių aptarnavimo ir remonto dirbtuvės, leistas susisiekimas tarp salų. Antrojo praėjusio mėnesio pusėje pradėjo veikti restoranai, grožio salonai, turgūs po atviru dangumi ir kino teatrai. Nuo penktadienio pradės veikti vaikų užimtumo centrai, sporto salės ir barai, o darbuotojai galės grįžti į biurus.

Iki šios dienos Maltoje patvirtinti 622 COVID-19 atvejai, devynio su šia liga siejamos mirtys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA