Kūrybinės laisvės pliūpsnis Kaune: vaikai galės išdažyti tikrą automobilį | Kas vyksta Kaune

Kūrybinės laisvės pliūpsnis Kaune: vaikai galės išdažyti tikrą automobilį

Organizatorių nuotr.

Penktadienį ir šeštadienį mažieji kauniečiai ir miesto svečiai galės pasinerti į iki šiol Lietuvoje neišbandytą pramogą – ekologiškais dažais išdažyti patį tikriausią automobilį ir kitus daiktus dažniausiai randamus garaže. Proceso metu vaikai galės naudotis visiška kūrybine laisvę.

Darys tai, ko tėvai dažniausiai neleidžia

Prekybos miestelyje „Urmas“ vyksianti pramoga „Spalvotas garažas“ Lietuvoje rengiama pirmą kartą. Jos metu 3–12 metų vaikai galės spalvinti ir piešti ant tikro automobilio, padangų, dviračio, kopėčių ir kitų garaže randamų daiktų, ko tėtis ar mama namų garaže greičiausiai padaryti neleistų, rašoma „Urmo“ pranešime žiniasklaidai.

„Spalvotas garažas“ – tai pramoga, priskiriama netvarkingo kūrybinio žaidimo (messy art play) tipui, kuris mažuosius lavina įvairiais aspektais. Taip skatinamas vaiko smalsumas, vaizduotė ir noras tyrinėti aplink esantį pasaulį.

Be to, puoselėjamas bendravimas ir kalbos raida, dėmesio koncentracija, nes žaidimo metu vaikas bendrauja su kitai vaikais, stebi objektus, spalvas. Skatinama ir fizinė raida, nes netvarkingai žaisdami vaikai tobulina ir lavina savo smulkiosios motorikos įgūdžius, taip pat rankų ir akių koordinaciją.

Psichologas: padeda atsipalaiduoti ir skatina kūrybiškumą

Psichologas Robertas Petruškevičius sako, kad galimybė pajusti gerokai didesnę laisvę nei įprastai yra naudinga tiek suaugusiems, tiek vaikams. Vaikams tai yra svarbu ir dėl besiformuojančios asmenybės.

„Tokia laisvė „išsitaškyti“ dėl nieko nesijaudinant labai padeda atsikratyti streso, kurį patiria ir vaikai. Kartais gal net daugiau nei suaugusieji, nes vaikus nuolat auklėjame ir jie labai dažnai girdi „ne“: nedaryk to, nedaryk ano, taip negalima, anaip nepriimtina. Net jei tai daroma tinkama forma, toks ribojimas palieka savo pėdsaką.

Kita vertus, auklėjimas turi būti, bet labai gerai duoti vaikui ir pajusti tą visišką laisvę, duoti galimybę daryti tai, ko paprastai negalima, kai nereikia jaudintis, kad išsitepsi ar padarysi kažką ne taip. Tai formuoja ne tik supratimą, kad laisvė yra gerai, kad reikia jos siekti, bet ir tai, kad naudodamasis savo laisve negali trukdyti kitiems. Dar vienas labai svarbus aspektas – kūrybiškumo skatinimas. Laisvė yra vienas iš pagrindinių kūrybiškumo katalizatorių“, – apie tokio užsiėmimo naudą pasakojo psichologas.

Saugos ir nuo viruso, ir nuo dažų

Renginys vyks birželio 5–6 ir 12–13 dienomis, 11.00–16.00 valandomis, prekybos miestelio „Urmas“ Raudonajame pasaže, kur kas 30 minučių nemokamai bus įleidžiamos vaikų grupės, kurias sudarys ne daugiau nei 10 vaikų dėl karantino metu keliamų reikalavimų lauke organizuojamiems renginiams.

Renginio dalyvių prieš ir po bus prašoma dezinfekuoti rankas. Taip pat, kiekvienas vaikas prieš patekdamas į spalvinimo zoną bus aprengtas vienkartinėmis skraistėmis, pirštinėmis ir antbačiais, kurie apsaugos dalyvius ne tik nuo išsipurvinimo dažais, bet ir sumažins riziką virusui plisti rankomis ar drabužiais.

Po kiekvienos renginio grupės apsilankymo, renginio įrankiai, pavyzdžiui, teptukai bus dezinfekuojami bei paruošiami nauji aprangos komplektai vaikams. Bus naudojami vaikams visiškai saugūs, ekologiški, iš augalinių ir natūralių komponentų pagaminti dažai. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA