Kauno apskrityje pažeidėjus tramdys naujas nežymėtas policijos automobilis | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje pažeidėjus tramdys naujas nežymėtas policijos automobilis

Kauno AVPK nuotr.

Kauno apskrities gatvėse artimiausiu metu pradės patruliuoti naujas policijos automobilis be skiriamųjų ženklų – tai Kauno rajono savivaldybės dovana policijai. Automobilis buvo įsigytas pagal savivaldybės programą „Saugus Kauno rajonas“. Naująjį pirkinį šiandien pirmieji apžiūrėjo Kauno rajono savivaldybės vadovai.

„Mūsų tikslas yra didinti eismo saugumą Kauno rajono keliuose. Norime ir skatiname mūsų krašto gyventojus būti atsakingais vairuotojais, saugoti save ir kitus, nelikti abejingiems akivaizdiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams. Šis automobilis bus dar viena priemonė šiems tikslas pasiekti“, – akcentavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno apskrities policijai vadovaujančio Elano Jablonsko teigimu, šiame automobilyje bus įdiegta visa reikalinga įranga (greičio matavimo ir kitų pažeidimų fiksavimo įranga) policijos pareigūnų patruliavimui.

„Šiuo metu kaip tik vyksta visi reikalingi procesai, kad kaip įmanoma greičiau automobilyje būtų įdiegta įranga ir pareigūnai galėtų su juo patruliuoti gatvėse. Esame dėkingi, kad savivalda aktyviai prisideda užtikrinant kiekvieno gyventojo saugumą“, – akcentavo jis, pristatydamas, kodėl šiuo automobiliu patruliuojančių pareigūnų dar nesutinkama gatvėse.

Rajono savivaldybė bei Kauno apskrities policija bendradarbiauja jau daugelį metų, todėl prieš apžiūrėdami automobilį savivaldybės bei Kauno policijos vadovai sėdo prie apskritojo stalo aptarti ir kitų svarbių klausimų, susijusių dėl gyventojų saugumo.

Viena iš temų – šiltasis vasaros sezonas, kurio metu susiduriama su naujais iššūkiais ir šiam sezonui būdingais pažeidimais.

Kauno rajone yra daug lankytinų vietų, kuriose nuolat būriuojasi žmonės, o atšilus orams gražiausiuose gamtos kampeliuose gausu ir pažeidėjų.

Kauno rajono policijos pareigūnai kartu su gamtos apsaugos specialistais savaitgalį vykdė reidą, kurio metu buvo užfiksuotas ne vienas pažeidimas, kuomet keturračiai važinėjo draudžiamose vietose, niokojo gamtą. Papildomai aptartos vietos, kur potencialiai vykdomi tokie pažeidimai, kad ir toliau šiems aktyviai būtų galima užkirsti kelią.

Visgi, pagrindine tema išliko eismo saugumas. E.Jablonskas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl greičio viršijimo, vairavimo būnant neblaiviam, dėl ko įvyksta skaudžios nelaimės.

Praeitą mėnesį per kelias dienas Kauno rajone žuvo keli motociklininkai. Su Kauno rajono savivaldybės vadovais nuspręsta, kuriose vietose papildomai patruliuos mobilieji greičio matuokliai, kur dažniau bus numatytos papildomos policijos pareigūnų pajėgos.

Kauno rajono meras V. Makūnas įsitikinęs, kad rajono seniūnijų gyventojai tik apsidžiaugs, jeigu savo gyvenamose teritorijose dar dažniau galės susitikti su pareigūnais, patys išsakys savo nuogąstavimus. Meras pažadėjo policijos vadovams visokeriopą pagalbą, o jei prireiks, spręs ir patalpų, kuriose gyventojai galėtų susitikti su pareigūnais, klausimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA