L. Norkevičienė, D. Zvonkus ir LSMU choras „Neris“ siunčia jausmingą žinutę kauniečiams | Kas vyksta Kaune

L. Norkevičienė, D. Zvonkus ir LSMU choras „Neris“ siunčia jausmingą žinutę kauniečiams

Stop kadras

Šiandien hitas „Noriu lėkt“ gimė iš naujo – jį, norėdami skleisti viltį ir šviesą, padėdami muzikos ir žodžių autoriaus kompozitoriaus Deivydo Zvonkaus, per pandemiją atgaivino Liepa Norkevičienė ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto akademinis choras „Neris“.

Idėja suburti akademinį chorą ir žinomą scenos atlikėją, dainininkę Liepą Norkevičienę klipui sukurti kilo norint padėti šiandien visiems pasijusti stipresniems, pozityvesniems, tikintiems. Tiesa, Liepą Norkevičienę choras pažino prieš dvejus metus TV filmavime, tuo metu jie taip pat atliko kūrinį „Noriu lėkt“.

„Dabar, per pandemiją, choras patiria nemažus išbandymus – reikia išlaikyti dainavimo įgūdžius, bendruomeniškumą, visa tai reikia daryti nuotoliniu būdu. O toks projektas gimti privalėjo – esame bendruomenė, kuri reaguoja į šiandienos aktualijas ir jaučia pareigą imtis veiksmų“ – sako choro vadovas Tomas Lapinskas.

„Šiandien, kaip parašyta dainos tekste, turbūt ne vienam galvoje ir širdyje siaučia audros ir užplūsta nerimas. Būtent dėl to susivienijome skleisti gražią žinutę – raginame visus galvoti apie šviesų rytojų, neprarasti vilties, norėti kilti, skristi. Juk negandos pasibaigs ir ateis gražus rytojus.

O visa tai svarbu ir mums, kaip kolektyvui, filmuodami ir dainuodami, nors ir ne šalia vienas kito, galėjome jaustis vieningi, nes mus ir jungia daina. Visi noriai kibo į darbą ir sukūrėme didelį stebuklą. Kiekvienas kupinas nuoširdumo.

O šypsena veide nedingsta, supratus, jog neatlygintinai prisidėjo Liepa ir kompozitorius Deivydas Zvonkus, sukūręs naują aranžuotę bei vykdantysis prodiuseris Rolandas Garcia“ – teigia idėjos autorius Laurynas Maciulevičius.

Liepai Norkevičienei žinia buvo maloni – atlikėjai dainos žodžiai itin artimi. „Atvykau į įrašų studiją pas dainos autorių Deivydą Zvonkų ir su dideliu džiaugsmu vėl uždainavau. Dabar veikla kiek sustojusi, tai tiesiog dieviškas malonumas vėl dainuoti“ – šypsosi Liepa Norkevičienė.

Choro nariai – būsimi ir esami gydytojai, slaugytojai, farmacininkai, veterinarinės medicinos gydytojai. Šiuo metu visi jie išsibarstę po visą Lietuvą, tad, atrodo, visus suburti nemažas iššūkis.

Tačiau, pasirodo, užteko kelių žinučių ir choro nariai jau laikydami filmavimo priemones rankose išlėkį į savo kaimų, miestų žymias bei gražias vietas sudainuoti „Noriu lėkt“.

LSMU akademinis choras įkurtas 1925 m. 2005-aisiais, po 10 metų pertraukos, choras „Neris“ buvo atkurtas dabartinio choro vadovo Tomo Lapinsko iniciatyva.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA