Kauniečiai danguje virš Kauno stebėjo neįprastą reginį | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai danguje virš Kauno stebėjo neįprastą reginį

Skaitytojo nuotr.

Kauniečiai, vėlų pirmadienio vakarą kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakciją su nerimu, jog virš Kauno skraido dešimtys ar net šimtai neatpažįstamų skraidančių objektų. Neįprastas reiškinys buvo matomas tiek iš Kauno, tiek iš Vilniaus, objektai skrido itin aukštai, o atrodė visai kaip žvaigždės. Pasigilinus, pavyko išsiaiškinti kas tai galėjo būti.

„Šiuo metu danguje jau kokias 10-15 min stebime daug šviečiančių objektų. Pietryčių pusėje, aukštai (beveik zenite). Vienu metu matosi 6-7, išlaiko pastovų greitį, atstumą ir trajektoriją. Skambinau į Vilnių, sakė, kad tą patį mato“, – kreipėsi skaitytojas, kuriam pavyko užfiksuoti švieseles naktiniame Kauno danguje.

„Kas vyksta kodėl tiek daug lėktuvų danguje? virš Kauno? eilės, vienas po kito“, – rašė kita susirūpinusi skaitytoja.

„Pažvelkite į dangų, eilė, t. y. viena linija skrenda, gal dronai?“, – skraidančių „žvaigždių“ kilmę bandė spėti skaitytoja Jūratė.

„Sveiki, šiandien vakare apie 22 valandą, ir aš ir draugai, gyvenantys kituose miesto galuose matėme danguje skrendančius ir mirksinčius daiktus, atrodo kaip žvaigždės, tačiau skrendant tai sustoja tai skrenda greičiau ar lėčiau, gal turite kokios informacijos kas tai? Jų buvo apie 30-40“, – domėjosi skaitytojas Romanas.

Pasidomėjus kas tai galėtų būti, paaiškėjo, jog greičiausiai danguje matomi Elono Musko kompanijos „Space X“ paleisti „Starlink“ tinklo palydovai.

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė „SpaceX“ sėkmingai paleido raketą, iškėlusią į orbitą dar 60 palydovų, sudarysiančių tinklą „Starlink“, turintį užtikrinti interneto ryšį kiekvienam pasaulio kampeliui, apie vakar paleistus palydovus rašė LRT.

Planuojama, kad šis kosminio interneto ryšio tinklas ilgainiui padidės iki 12 tūkst. palydovų.

Palydovai skries šiek tiek aukščiau negu Tarptautinė kosminė stotis (TKS), bet daug žemiau negu dauguma kitų palydovų. Geostacionariųjų orbitų palydovai, kurių padėtis konkretaus taško Žemės paviršiuje atžvilgiu beveik nekinta, skrieja 36 tūkst. km aukštyje.

Pirminiais duomenimis, tai yra ankstyvosios palydovų versijos, o paleidus galutinius kosminius palydovus, šių ateityje turėtų nesimatyti.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA