Kauno klinikose dėl karantino keičiasi visa darbo tvarka | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose dėl karantino keičiasi visa darbo tvarka

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip sekmadienio vakarą pranešė Kauno klinikos, Lietuvoje nuo kovo 16 d. įvedus karantiną, ligoninėje stabdomos suplanuotos sveikatos priežiūros paslaugos. Atšaukiamos visos suplanuotos konsultacijos, operacijos bei stacionarinis gydymas – esant būtinybei, pacientams kiekvienu atveju atskirai nurodoma kontaktuoti su juos gydančiais specialistais.

„Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimu Nr. 270 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ 3.4.2 papunkčiu ir siekiant užkirsti kelią tolesniam naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimui, Kauno klinikose stabdomos planinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos nuo 2020 m. kovo mėn. 16 d.“ – sekmadienio vakarą paskelbta klinikų portale ir „Facebook“ puslapyje.

Gydymo įstaiga nurodo, kad Kauno klinikose stabdomas planinis stacionarinis gydymas – gyventojų prašoma nevykti guldymui į ligoninę visą karantino laikotarpį. „Kauno klinikų gydytojai įvertins jūsų klinikinius duomenis pakartotinai, remiantis medicinine dokumentacija, ir susisieks su jumis individualiai dėl vėlesnio stacionarizavimo ir kitų būtinų veiksmų“, – teigiama pranešime.

Taip pat stabdomos planinės gydytojų konsultacijos, diagnostinės, profilaktinės ir gydomosios paslaugos, o iš anksto pirmam vizitui užsiregistravę pacientai turi kreiptis į savo šeimos ar siuntimą išrašiusį gydytoją ir aptarti neatidėliotinų ambulatorinių paslaugų būtinumą.

„Jūsų šeimos gydytojai (arba gydytojai, siuntę konkrečiai ambulatorinei paslaugai), atsižvelgdami į jūsų klinikinę situaciją, galės pasikonsultuoti su Kauno klinikų specialistais dėl šių paslaugų būtinumo ir atlikimo neatidėliotinai. Su Kauno klinikų specialistais gydytojai galės susisiekti gydymo įstaigos internetinėje svetainėje pateiktais kontaktais nuo 2020 kovo 16 d., 14 val.“, – nurodo ligoninė.

Esant neatidėliotinai būtinybei, gavus Kauno klinikų gydytojo patvirtinimą, bus paskirtas individualus konsultacijos laikas ir gydymo įstaiga apie tai informuos pacientą. Tuo metu pacientai, kuriems paskirta pakartotinė konsultacija, turi skambinti konsultavusiam ar kitam tos srities specialistui – jų kontaktus klinikų portale numatoma paskelbti iki antradienio.

Esant galimybei, kaip aiškinama pranešime, ambulatorinių paslaugų teikimas bus organizuojamas nuotoliniu būdu, jį fiksuojant medicininėje dokumentacijoje: nuotoliniu būdu gydytojai teiks konsultacijas, išrašys arba pratęs receptus, paskirs būtinus tyrimus. Dėl pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugų nurodoma skambinti savo šeimos gydytojui, Kauno klinikų Šeimos medicinos klinikos kontaktai pateikiami čia.

Atidedamas ir ambulatorinių medicininės reabilitacijos paslaugų teikimas, profilaktinių patikrinimų, prevencinių programų vykdymas, stabdomos visos odontologinės paslaugos, išskyrus būtinosios medicinos pagalbos užtikrinimą.

„Prašome supratingumo šiuo sudėtingu laikotarpiu. Kauno klinikos daro viską, kad karantino laikotarpis praeitų kuo sklandžiau ir svarbiausiai – mūsų pacientai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Primename, kad Kauno klinikose gydomų pacientų lankymas griežtai draudžiamas ir galimas tik terminalinės būklės pacientų ir vaikų iki 14 metų, gydančio gydytojo leidimu“, – teigiama pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA