Kaune stoja gyvenimas: apie pokyčius paskelbė ir savivaldybė | Kas vyksta Kaune

Kaune stoja gyvenimas: apie pokyčius paskelbė ir savivaldybė

R. Tenio nuotr.

Lietuvos Respublikos Vyriausybei paskelbus ekstremalią padėtį dėl koronaviruso (COVID-19) grėsmės, laikinai stabdomas gyvas asmenų aptarnavimas Kauno miesto savivaldybėje. Mieste taip pat pastebimi pokyčiai dėl viešojo transporto ir sustabdytų ugdymo įstaigų veiklų.

Kaip rašoma Kauno savivaldybės pranešime spaudai, nuo kovo 13 d. Klientų aptarnavimo ir informavimo skyrius bei kiti Kauno miesto savivaldybės administracijos padaliniai, miesto seniūnijos paslaugas gyventojams teiks tik nuotoliniu būdu.

Tai bus galima padaryti el. paštu info@manokaunas.lt, nemokamu informacijos telefonu 8 800 20000, internetu arba paštu – Laisvės al. 96, Kaunas.

Autobusai pasitinka plačiai atvertomis durimis

Savivaldybės sprendimu, nuo ketvirtadienio įvestas pokytis Kauno viešajame transporte. Keleiviai gali įlipti į autobusus bei troleibusus pro visas duris, tai prisidės prie geresnės oro cirkuliacijos transporto priemonėse bei tolygesnio keleivių srautų pasiskirstymo. Tiesa, pastebėta, jog kai kuriais atvejais autobuso vairuotojai priekinių durų neatidaro ir keleivių pro jas neįleidžia.

Taip pat nuo penktadienio „Kauno autobusai“ sustabdė prekybą bilietais, įsigyjant juos pas vairuotojus. Keleiviai raginami aktyviau naudotis išmaniąja programėle „Žiogas“ arba pasirūpinti elektroninio bilieto kortelėmis ir jas papildyti.

Grynųjų pinigų atsisakymas, savivaldybės teigimu, prisidės prie papildomos prevencijos apsaugant viešojo transporto vairuotojus nuo kontakto su keleiviais ir padedant išvengti galimų viruso grėsmių.

Keleivių kontrolė, vykdydama bilietų tikrinimą, iki pirmadienio (kovo 16 d.) atsižvelgs į aplinkybes, kai keleiviai negali įsigyti bilietų, nes vyksta iš ten, kur nėra jų platinimo vietų ar šių nedarbo metu.

Ištuštėjo mokykliniai suolai

Vyriausybė ketvirtadienį dėl koronaviruso grėsmės nusprendė dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą. Kaune penktadienį dėl to ištuštėjo darželių ir mokyklų kiemai, gerokai nykesnis nei įprastai ir Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų miestelis.

Universitetai taip pat stabdo veiklas, o paskaitos bus vykdomos nuotoliniu būdu. Vytauto Didžiojo universitete nuo kovo 13 d. stabdomi visi auditoriniai užsiėmimai, o paskaitos ir seminarai bus vykdomi nuotoliniu būdu arba paskiriant savarankiškas užduotis studentams.

Apie sprendimus dėl reagavimo į koronaviruso grėsmę pirmas pagal dydį mieste KTU informavo ketvirtadienį, darbo dienos pabaigoje. Universitetas taip pat priėmė sprendimą dviem savaitėms, nuo kovo 13 iki kovo 27 d., keisti savo darbo organizavimo tvarką bei nukelti studijų procesą.

Sergamumo koronavirusu Lietuvoje statistika pateikiama čia. Naujausiais globalaus koronaviruso paplitimo žemėlapio duomenimis, pasaulyje patvirtintų susirgimo atvejų yra 135 467, iš kurių pasveiko 69 645 ir mirė 4 981 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA