Ekstremalių situacijų komisija: reikia drausti viešus renginius, uždaryti mokyklas ir darželius | Kas vyksta Kaune

Ekstremalių situacijų komisija: reikia drausti viešus renginius, uždaryti mokyklas ir darželius

BNS 2020/03/12 13:58
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija dėl koronaviruso grėsmės siūlo dviem savaitėms uždaryti mokyklas, uždrausti viešus renginius ir riboti kultūros, sporto įstaigų veiklą.

„Vyriausybei siūloma apsispręsti dėl renginių draudimo, kultūros, sporto, laisvalaikio, pramogų įstaigų veiklos ribojimo nuo kovo 13 dienos iki 27 dienos“, – pranešė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Taip pat siūloma minėtu laiku paskelbti atostogas visose švietimo įstaigose.

Ekstremalių situacijų komisija taip pat ragina išplėsti rekomendacijų sąrašą gyventojams. Siūloma nevykti į užsienio šalis ir uždrausti vykti į ypatingos rizikos valstybes, apriboti skrydžius iš ir į koronaviruso paveiktas šalis, atvykstantiems asmenims nurodyti privalomai saviizoliuotis keturiolikai dienų, papildomai riboti ir kontroliuoti oro, sausumos, geležinkelio, jūrų kelius, sustiprinti sanitarinę kontrolę prie ES vidaus sienų pasitelkiant karines pajėgas.

Taip pat Vyriausybė raginama priimti sprendimą dėl Lietuvos piliečių pargabenimo iš COVID19 paveiktų ir rizikos šalių, parengti priemonių planą dėl koronaviruso poveikio Lietuvos ekonomikai ir darbo rinkai.

Siūloma valstybės ir savivaldybių institucijoms rekomenduoti maksimaliai aptarnauti gyventojus nuotoliniu būdu.

Ekstremalių situacijų komisija siūlo Vyriausybei paskelbti antrąjį civilinės saugos sistemos parengties lygį valstybėje.

Pagal Civilinės saugos įstatymą, yra trys civilinės saugos sistemos parengties lygiai. Pirmas yra kasdienis, o antras arba sustiprintas lygis reiškia, civilinės saugos sistemos subjektai turi būti pasirengę pereiti į visiškos parengties lygį ir valdyti ekstremaliąsias situacijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA