Naujausia informacija apie koronavirusą Lietuvoje: susirgimų nėra, tačiau reikia ruoštis | Kas vyksta Kaune

Naujausia informacija apie koronavirusą Lietuvoje: susirgimų nėra, tačiau reikia ruoštis

BNS 2020/03/02 13:35
SAM nuotr.

Lietuvoje naujų koronaviruso atvejų nenustatyta, tačiau galimiems susirgimams reikia ruoštis, teigia sveikatos apsaugos ministras. Šiuo metu dar ruošiamasi tirti septynis mėginius, o 15 pirmadienį ištirtų buvo neigiami.

„Naujų atvejų Lietuvoje nėra, bet turime ruoštis – taikyti visas priemones, jei naujų atvejų atsirastų, kad turėtume galimybę su tais iššūkiais tvarkytis“, – pirmadienį per spaudos konferenciją žurnalistams sakė Aurelijus Veryga.

Visi 15 pirmadienį tirtų mėginių rezultatai, ministerijos duomenimis, yra neigiami. Vakar ištirti 23 mėginiai, o iš viso – jau 180. Kaip teigia A. Veryga, dėl koronaviruso šiuo metu dar rengiamasi tirti septynių asmenų mėginius.

Lietuvoje kol kas nustatytas vienas koronaviruso atvejis – jis praėjusį penktadienį diagnozuotas iš Italijos grįžusiai 39-erių šiaulietei.

Moteris jaučiasi gerai. Paklaustas, ar ją galima laikyti jau pasveikusia, ministras teigė, kad tam turi būti atlikti du kontroliniai tyrimai.

„Pagal tarptautines rekomendacijas pasveikimu laikoma tuomet, kai yra du kartus atliktas tyrimas ir jis – neigiamas. Šiandien paimtas mėginys ir bus atliktas tyrimas. Tai čia pirmas mėginys. Jei niekas nesikeis, turėsime sulaukti to 24 valandų intervalo ir antro neigiamo mėginio“, – kalbėjo A. Veryga.

Pasak jo, rekomendacijos dėl renginių lieka nepakitusios – jų atšaukti nebūtina, jie nėra draudžiami, tačiau žmonės turi patys „įsivertinti rizikas“.

Pasaulinę susirgimų COVID-19 statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 89 197, jau pasveiko 45 175 žmonės, o mirė 3 048.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA