Savaitgalio renginių apžvalga: dėmesį kaustys istorinio mūšio inscenizacija bei viduržiemio šventė | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio renginių apžvalga: dėmesį kaustys istorinio mūšio inscenizacija bei viduržiemio šventė

R. Tenio nuotr.

Artėjant dar vienam savaitgaliui, mieste ir toliau netrūks veiklos – renginių pasirinkimas bus gana platus. Keli renginiai, kuriuos šį savaitgalį vertėtų aplankyti yra prancūzų pasitraukimo iš Maskvos inscenizacija, jubiliejinis Laimos Vaikulės koncertas bei Aukštųjų mokyklų mugė. Išsamiai apie šiuos ir kitus renginius galite sužinoti šio savaitgalio renginių apžvalgoje.

Ketvirtadienis

10 val. Kauno „Žalgirio arenoje“ prasidės kasmetinė „Aukštųjų mokyklų mugė“, kurioje studentai galės susipažinti su stojimo tvarka, studijų programomis, universitetų tarpusavio skirtumais, tolimesnių studijų ir karjeros galimybėmis. Parodos lankymas nemokamas.

18 val. Kauno įgulos karininkų ramovėje vyks žymaus Lietuvos fotomenininko Edmundo Kolevaičio naujosios parodos „Tango“ atidarymas. Šiame nuotraukų albume E. Kolevaitis pasakoja apie tango šokėjus Lietuvoje bei kaimyninėse šalyse. Parodos lankymas nemokamas.

Penktadienis

17 val. VDU botanikos sode bus organizuojama šventė, skirta atšvęsti viduržiemį. Šventės programoje numatyta ypatingai apšviesta oranžerija, muzikos instrumentų garsai ir įspūdingi solistų balsai, poezijos knygos pristatymai. Norint sudalyvauti renginyje, reikalingas muziejaus bilietas, kurio kaina nuo 1 iki 6 eurų.

19 val. Renginių oazėje vyks charizmatiškojo „Ištvanas Kvik“ bei romų teatro „Sare Roma“ koncertas. Renginio metu ne tik bus galima pasiklausyti užburiančios romų muzikos, bet ir įsigyti atlikėjų CD diską bei gauti artistų autografą, su jais nusifotografuoti ir pabendrauti.

Taip pat 19 val., Kauno miesto muziejaus tautinės muzikos skyriaus renginių salėje pasirodys išskirtinio talento Suomių „Fingerstyle“ gitaristas Tomi Paldanius. Atlikėjas išsiskiria tuo, jog sugeba tuo pačiu metu viena gitara groti melodijas, akordus, bosines linijas ir net solo. Koncerto metu dalyviai galės išgirsti „Queen“, „Jimi Hendrix“, „Pink Floyd“, „Santana“, „Led Zeppelin“, „Dire Straits“, „Scorpions“ ir „Eric Clapton“ kūrinius.

Šeštadienis

14 val. Istorijos mėgėjai turėtų patraukti į Lietuvos liaudies buities muziejų, kur vyks prancūzų pasitraukimo iš Maskvos inscenizacija. Po mūšio, visi turės galimybė pabendrauti su karo istorijos klubų nariais-rekonstruktoriais, atkūrusiais anuometinę karių uniformą ir ginkluotę. Bilietų kaina suaugusiems – 3 €, moksleiviams, studentams bei pensininkams – 1,5 €, Soc. remtiniems asmenims – 1 €, o ikimokyklinio amžiaus vaikams – renginys nemokamas.

17 val. Žavioji atlikėja Katažina kviečia visus į meilės miestą – Kauną ir pasidžiaugti gyvenimu paklausant melodingų dainų koncerte „Mūsų meilės miestas“. Renginys vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje, bilietų kaina nuo 13 iki 21 euro.

19 val. Jubiliejiniame koncerte vykstančiame Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodys visiems gerai žinoma dainininkė Laima Vaikulė. Scenos diva dainas atliks kartu su Latvijos bigbendu ir šokių grupe iš Ukrainos „Freedom“, o programoje skambės ne tik naujausi, bet ir žinomiausi dainininkės kūriniai.

Sekmadienis

14 val. Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyks daug lankytojų dėmesio sulaukusi ekskursija „Sidabrinis Maironio šaukštas“. Ekskursijos metu bus galima išgirsti daug įdomių faktų, įskaitant Maironio kulinarinius pomėgius bei koks buvo mėgstamiausias poeto patiekalas ir jo paragauti. Ekskursija nemokama, tačiau reikalinga registracija.

Neradote, sau tinkamų renginių? Kviečiame apsilankyti portalo renginių kalendoriuje, kur galite rasti daugiau idėjų laisvalaikiui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA