Į Kauną sugrįžta „Nepatogus kinas“: rodys per 70 filmų | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sugrįžta „Nepatogus kinas“: rodys per 70 filmų

BNS 2019/10/10 09:56
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį prasideda dvylikoje Lietuvos miestų vyksiantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“.

„Šių metų specialioji filmų programa, nurodžiusi mums pagrindinę festivalio temą, vadinasi „Sienos“. Minėdami vieningos Europos pradžią žymėjusios Berlyno sienos griūties 30-metį, šiandien mes vėl statome jei ne sienas, tai bent tvoras, pasaulį skirstydami į MES ir JIE kategorijas. Tad „Nepatogus kinas“ kviečia į suartinantį susitikimą su MUMIS ir JAIS – nepažįstamais, kitokio tikėjimo ir tautybės žmonėmis, turtingais ir skurstančiais, laukiančiais mirties ar bėgančiais nuo jos“, – pranešime cituojamas festivalio vadovas Gediminas Andriukaitis.

Festivalis spalio 10 dieną prasidės Vilniuje, spalio 11 dieną – Kaune, spalio 23 dieną – Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Ukmergėje, o lapkričio 13 dieną pasieks Uteną, Anykščius, Marijampolę, Rokiškį, Tauragę ir Biržus.

„Nepatogus kinas“ šiemet žiūrovams pasiūlys ne tik susitikimus su kino kūrėjais, filmų herojais, žmogaus teisių aktyvistais, bet ir leis patiems patirti personažų istorijas virtualioje realybėje.

Organizatorių teigimu, šiemet pirmą kartą pristatoma virtualiosios realybės patirtis. „Namai po karo“ leis žiūrovams pajusti, ką reiškia po ginkluoto konflikto grįžti į namus, kuriuose tebėra paslėptų minų ir kiti sprogmenų.

Konkursinėje programoje dėl pagrindinio festivalio prizo varžysis 10 debiutuojančių režisierių filmų, tarp jų – Pawelo Ziemilskio „Ryšys“, Luke Lorentzeno (Luko Lorenceno) „Naktinė greitoji“ bei Oskarui nominuotas RaMell’o Rosso filmas „Heilo apygarda šį rytą, šį vakarą“.

„Nepatogus kinas“ – nuo 2007 metų kasmet vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis, siekiantis kurti erdvę žmogaus teisių, politikos, socialinės atsakomybės, tvarumo temoms, supažindinti visuomenę su pasaulinėmis aktualijomis, skatinti būti sąmoningiems ir kritiškiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA